Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament fa una ampliació provisional del refugi de Cal Pilé per garantir l’acollida d’animals abandonats

Escoltar

L’Ajuntament fa una ampliació provisional del refugi de Cal Pilé per garantir l’acollida d’animals abandonats

Les obres consisteixen en la instal·lació de 3 nous mòduls prefabricats que tindran ús de sala de cures, despatx i serveis sanitaris i vestidors per als treballadors, així com nous tancats.

En vermell, àmbit d'actuació de les obres a Cal Pilé
En vermell, àmbit d'actuació de les obres a Cal Pilé

El pressupost municipal per a 2023 preveu una partida per a la construcció del nou Centre d’Acollida d’Animals Domèstics al carrer de Galícia. Mentre aquest equipament no estigui disponible, el refugi de Cal Pilé acull tant el servei municipal d’acollida (75 % de les instal·lacions) que gestiona en concessió la Fundació Daina, com l’activitat que desenvolupa com a entitat protectora la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM).

Les obres van començar a finals de novembre i es preveu que tinguin una durada de 4 mesos. Els treballs permetran reestructurar i ampliar provisionalment les instal·lacions de Cal Pilé. S’instal·laran 3 mòduls prefabricats per crear nous espais de sala de cures, despatx i serveis sanitaris i vestidors per als treballadors. També es preveu la instal·lació d’una nova tanca lleugera per delimitar l’espai i la instal·lació d’un tancat en el pati central per donar servei al box de cadells de gos.

Els treballs, que tenen la condició de provisionals ja que el refugi de Cal Pilé es troba en un àmbit pendent de desenvolupament urbanístic, disposen de l’informe favorable de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona.

L’obra civil ha estat adjudicada a l’empresa Constru Eco-Park SL per un import de 61.591,67 €; mentre que els mòduls prefabricats són subministrats per Algeco Construcciones Modulares SLU, per un import de 51.453,79 €.


Ampliacions anteriors

En els darrers anys l’Ajuntament ha fet diferents intervencions al refugi de Cal Pilé. Al 2016 es va fer un ampliació per construir, entre altres, una nova zona per a gats i més gàbies per a gossos. Al 2019 també es va fer una intervenció per canviar la ubicació d’un mòdul, crear àrees d’esbarjo caní i millorar uns tancaments.


Publicat a