Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La flota destinada a serveis municipals de manteniment i jardineria es renova amb sis nous vehicles elèctrics

Escoltar

La flota destinada a serveis municipals de manteniment i jardineria es renova amb sis nous vehicles elèctrics

Es tracta de tres vehicles que s’utilitzaran per a tasques de manteniment de jardineria, treballs de pintura i neteja de grafits i reg de jardineres, a més de dos turismes i una motocicleta per a desplaçaments.

Els nous vehicles elèctrics. Foto: Ajuntament
Els nous vehicles elèctrics. Foto: Ajuntament

Durant el 2022 l’Ajuntament ha adquirit sis nous vehicles elèctrics per renovar la flota destinada al Servei d’Espais Públics, que engloba serveis municipals com el manteniment de jardineria, infraestructures i carrers, enllumenat públic o les tasques realitzades per la brigada municipal. Les noves adquisicions substituiran els vehicles més antics que funcionin amb combustibles fòssils, i s’han comprat tenint en compte les necessitats actuals dels diferents serveis municipals.

Els darrers vehicles elèctrics són un camió que es dedica de manera fixa al manteniment del Parc Central, i per tant contribuirà a eliminar fums i emissions d’aquesta zona verda; un vehicle per a tasques de pintura amb l’equipament d’una llança d’aigua a pressió per netejar superfícies i eliminar grafits de les parets; i un petit camió cuba per al reg de jardineres. També s’han comprat aquest any dos turismes i una motocicleta per desplaçaments i tasques d’inspecció. L’adquisició d’aquests sis vehicles ha tingut un cost de 173.977,83 €, que l'Ajuntament finança en part amb una subvenció de 37.800 € del programa MOVES III de l'ICAEN, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que distribueix a Espanya els fons europeus Next Generation.

La renovació de la flota municipal amb vehicles elèctrics o híbrids, tant pel que fa als vehicles dels diferents serveis destinats a tasques de manteniment i inspecció, com respecte als autobusos de Mataró Bus i la flota de la Policia Local, és una clara aposta de l’Ajuntament per les energies renovables i la sostenibilitat que s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima, el Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible aplicats a la ciutat.


Publicat a