Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de Música Antiga celebra la 40a edició convidant a músics que en alguna ocasió han passat pel festival

Escoltar

La Setmana de Música Antiga celebra la 40a edició convidant a músics que en alguna ocasió han passat pel festival

Del 12 al 27 de novembre se celebra la 40a edició d’aquest festival proposant un doble joc: per un cantó, a través de sis concerts es farà un viatge als períodes principals del que s’anomena música antiga i que van des de la música medieval, passant pel Renaixement, el Barroc i acabant en el Classicisme a les portes de Beethoven. Per altra s’ha volgut convidar a alguns dels noms que durant aquests quaranta anys han contribuït a convertir la Setmana en un dels festivals de música antiga de referència al país.

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, i el músic Joan Vives, presentant la Setmana de Música Antiga. Foto: Ajuntament de Mataró.
El regidor de Cultura, Xesco Gomar, i el músic Joan Vives, presentant la Setmana de Música Antiga. Foto: Ajuntament de Mataró.

El regidor de Cultura Xesco Gomar i el músic Joan Vives han presentat aquesta matí la 40a edició de la Setmana de Música que tindrà de nou en la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria l’espai central, tot i que també es farà un recital al Teatre Monumental i un altre a la cripta de la Capella dels Dolors.

La primera cita serà a la Capella dels Dolors el 12 de novembre amb el concert comentat “Frottola. La cançó italiana del 1500” a càrrec del duo AllaViola, integrat per Olga Miracle, soprano i percussió, i Xavier Domínguez, llaüt, viola de mà i guitarra renaixentista. El públic es podrà acostar al gènere italià de la frottola, típic de les corts italianes i també descobrir el llaüt renaixentista.

Diumenge 13 de novembre viurem el moment més sorprenent d’aquesta Setmana, un concert – experiència a la cripta de la Capella dels Dolors a càrrec del Trio Barroc del Cafè. Per primera vegada, des de la seva inauguració el 1708, la cripta de la Capella del Dolors esdevindrà l’espai per a una experiència musical singular. Un concert de música de cambra barroca instrumental de trenta minuts de durada i amb un aforament molt limitat, que es repetirà tres vegades, amb un repertori d’obres d’autors principalment francesos i alemanys del barroc.

El segon cap de setmana del cicle començarà divendres 18 de novembre a la Capella dels Dolors amb “El llibre de Marguerite: feminisme i mística als segles XIII i XIV” de Bubulina Teatre. L’espectacle és una aproximació a la vida i l’obra de la mística medieval francesa Marguerite Porete, que va morir cremada per defensar el seu llibre. També als Dolors dissabte 19 el públic podrà escoltar “Les sonates per a viola de gamba i clave obligat de J. S. Bach” a càrrec de Jordi Comellas i Alberto Martínez.

El 25 de novembre La Setmana es traslladarà al Teatre Monumental per escoltar l’”Oratori de Nadal de J.S. Bach” a càrrec del Cor Ciutat de Mataró, la Coral Belles Arts de Sabadell, la Coral Regina de Manlleu i l’Orquestra Barroca de Barcelona. Dirigits per Jordi Lluch, interpretaran tres de les sis cantates que componen l’Oratori de Nadal que Bach va compondre per a les diferents celebracions litúrgiques luteranes del Nadal de l’any 1734.

La 40a Setmana de Música Antiga es clourà el 27 de novembre amb el recital “Classicisme al fortepiano”, obres de C.P. E. Bach, Haydn, Mozart i Sor a càrrec de l’intèrpret de fortepiano Josep Maria Roger.

La Setmana de Música Antiga està organitzada per l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, la basílica de Santa Maria i l’entitat Te de tertúlia.

 

Venda d’entrades

Les entrades dels concerts, tenen un cost de 6 €, a excepció de l’Oratori de Nadal que costarà 12 €, i Les sonates de Bach, 9 €. Es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. També es poden comprar al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle. 

Podeu consultar la programació aquí