Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull l’exposició “ReHabilitem” per fomentar la posada al dia del parc d’habitatges de la ciutat

Escoltar

Mataró acull l’exposició “ReHabilitem” per fomentar la posada al dia del parc d’habitatges de la ciutat

De l’1 al 30 de setembre es podrà visitar l’exposició “Rehabilitem” a l’Espai Mataró Connecta. Es tracta d’una exposició itinerant realitzada per la Diputació de Barcelona que fomenta la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania en un moment clau perquè acompanya les convocatòries d’ajuts dels fons Next Generation. La mostra es complementarà amb xerrades específiques sobre els ajuts que poden demanar la ciutadania de Mataró.

L’exposició “ReHabilitem” té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania. ReHabilitem vol donar a conèixer els avantatges que té el manteniment dels edificis, així com adaptar-los a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic.

Es tracta d’una exposició sensorial i interactiva que dona resposta a preguntes com què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer, o quins ajuts hi ha per fer-ho, posant especial èmfasi en l'oportunitat que representen els fons Next Generation. Amb missatges positius i informació clara i accessible, l’exposició ajuda a superar les barreres percebudes que dificulten implicar-se en un projecte de rehabilitació, des de la por a la burocràcia fins a la desconfiança amb els professionals.

L'exposició mostra els beneficis que comporta la rehabilitació dels edificis, tant a nivell particular com també a nivell col·lectiu, mitjançant dos panells amb informació d’utilitat tant per als ciutadans, com per als professionals del sector i altres agents que participen en el procés rehabilitador.

La mostra “ReHabilitem” és itinerant: primer es va inaugurar al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificacions de Barcelona, a Terrassa i ara a Mataró fins al 3 d’octubre quan marxarà cap a Santa Margarida dels Monjos i Igualada.

 

Sessions informatives

Com a complement a aquesta exposició s’ha programat una taula rodona adreçada a la ciutadania i als professionals del sector, sobre els fons europeus Next Generation EU destinats a la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges. Aquesta activitat, que es farà el 15 de setembre a partir de les 18 h a l’Espai Mataró Connecta, comptarà amb la regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, i amb responsables de l’Agència Catalana de l’Habitatge i dels Col·legis d’Arquitectes i Arquitectes Tècnics, Aparelladors i Enginyers d’Edificacions i del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona- Lleida .

També està previst fer les següents xerrades:

- 22 de setembre, a les 18 h, al Centre Cívic Rocafonda

- 29 de setembre, a les 18 h, a l’Espai Gatassa

Davant de qualsevol dubte o gestió de la ciutadania per a tramitar les subvencions per a la rehabilitació i altres temes relacionats amb l’habitatge, a Mataró cal dirigir-se a l’Oficina Local de l’Habitatge.

Publicat a