Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza una jornada al voltant dels trastorns de conducta en infants i adolescents

Escoltar

Mataró organitza una jornada al voltant dels trastorns de conducta en infants i adolescents

La jornada, que se celebrarà el 8 de juliol a l’Espai Mataró Connecta, comptarà amb la ponència “Els trastorns de la conducta en la infància i l’adolescència: una aproximació a la seva comprensió i abordatge” a càrrec de la Doctora en psicologia i coordinadora de l’Equip Guia de la Fundació Vidal i Barraquer, Laia Ferrer. També hi haurà una taula rodona formada per professionals de l’àmbit d’intervenció clínica, social, educativa i amb famílies.

En el marc de la Taula d’Infància i Adolescència de Mataró, liderada pel Servei de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró, el proper divendres es portarà a terme una jornada-formació dirigida a totes les professionals que treballen en l’àmbit de l’atenció a infants i adolescents de la ciutat, i que gira al voltant de l’abordatge de trastorns de conducta.

La ponència principal, amb el títol “Els trastorns de la conducta en la infància i l’adolescència: una aproximació a la seva comprensió i abordatge” anirà a càrrec de la Doctora en psicologia, i coordinadora de l’Equip Guia de la Fundació Vidal i Barraquer, Laia Ferrer.

A continuació, es desenvoluparà una taula rodona i debat sobre la temàtica de «Límits, possibilitats i propostes en l’atenció a infants i adolescents que presenten problemes de conducta», que comptarà amb la participació de la Dra. Paloma Varela, coordinadora del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), Imma Balart, psicòloga del Centre de Recursos Educatius per a Alumnes amb Trastorns del Desenvolupament i la Conducta  (CRETDIC), Soledad Hernández, pedagoga a l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència  de Mataró (EAIA), i Raquel Sala i Daniel Hernández, d’Educadors Famliars.

Mataró, que va ser reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància a l’any 2021, disposa de la Taula d’Infància i Adolescència de Mataró, creada l’any 2006, que està conformada per més de 40 professionals dels àmbits social, educatiu, sanitari i associatiu, i vetlla pel treball conjunt i coordinat entre els diferents agents especialitzats del territori.

Un dels objectius de la Taula d’Infància i Adolescència de Mataró és proporcionar formació actualitzada a totes les professionals i agents vinculats a l’atenció a la infància i adolescència de la ciutat, per tal de millorar l’abordatge tècnic integral de tots els menors de la ciutat.

 

 

Publicat a