Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a la Mobile Week Catalunya amb una quinzena d’activitats del 16 al 20 de maig

Escoltar

Mataró participa a la Mobile Week Catalunya amb una quinzena d’activitats del 16 al 20 de maig

L’acte inaugural està previst pel 16 de maig al TecnoCampus a càrrec de Simona Levi que abordarà els drets i les responsabilitats del món digital relacionats amb la transparència, la seguretat i les dades. A Mataró s’han programat 14 activitats, del 16 al 20 de maig, dirigides a tota la ciutadania i programades amb entitats i altres organismes del territori. L’objectiu és fomentar les habilitats digitals de tota la ciutadania i evitar la bretxa digital.

D'esquerra a dreta: Dani Hurtado, Ester Manzano, Eduard Martín i Sergi Morales.
D'esquerra a dreta: Dani Hurtado, Ester Manzano, Eduard Martín i Sergi Morales.

El regidor de Ciutat Intel·ligent, Dani Hurtado, i el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, han presentat avui la programació de Mataró de la Mobile Week Catalunya a la Sala Lab del nou Espai Mataró Connecta. La roda de premsa ha comptat amb la directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana, Ester Manzano, i el director de Connectivitat Intel·ligent de MWC, Eduard Martin.

Mataró participa per tercer any consecutiu en la Mobile Week Catalunya, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona impulsada juntament amb la Generalitat de Catalunya que reactiva el debat sobre la transformació digital arreu del territori. Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l’educació per formar joves i, alhora, potenciar l’augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); o l’exploració de les noves eines i mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment.

En aquesta línia l’Ajuntament de Mataró i entitats del territori com TecnoCampus, GENTIC, la xarxa de Biblioteques de Mataró, l’Escola Pia Santa Anna, #ConnectemJa Mataró i la Fundació Guifi.net han organitzat una quinzena d’activitats. La programació es pot consultar a www.mataro.cat/mobileweek

L’Ajuntament inmers en un procés de reflexió estratègica que posa la mirada en el 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible està confeccionant un pla d’acció d’Agenda Urbana Local.

Una de les cinc dimensions és la de ciutat intel·ligent i connectada, per la qual cosa dins la setmana de la Mobile Week es farà el primer debat entre els experts amb l’objectiu d’identificar reptes locals i possibles projectes de futur.

L’acte inaugural se celebrarà el dia 16 de maig al Tecnocampus i anirà a càrrec de Simona Levi, directora de teatre, dramaturga, estratega tecnopolítica, activista i docent. La seva exposició abastarà els drets i les responsabilitats dins el món digital relacionats amb la transparència, la seguretat i la privacitat de les dades que cedim, entre d’altres. La ponent abordarà de drets i llibertats digitals, el dret a la informació, la sobirania de dades, l’ètica i drets humans, o l’ús ciutadà de les dades. Aquest acte servirà d’introducció al debat posterior amb presència de diferents experts i participació del públic assistent per tenir una visió àmplia sobre la ciutat intel·ligent en totes les seves dimensions.