Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en el projecte europeu DIMCARE en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària

Escoltar

Mataró participa en el projecte europeu DIMCARE en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària

La ciutat acull la trobada inicial del projecte Digital Mission for Social Care Economy’s Resilience (DIMCARE), impulsat per un Consorci format per vuit centres de recerca i administracions públiques d’Itàlia, Croàcia i Catalunya.

El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, donant la benvinguda als integrants del Consorci del projecte DIMCARE. Foto: Ajuntament de Mataró
El regidor d'Ocupació i Empresa, Sergi Morales, donant la benvinguda als integrants del Consorci del projecte DIMCARE. Foto: Ajuntament de Mataró

El projecte DIMCARE, que està cofinançat per la Comissió Europea en el marc del Programa COSME, té per objectiu analitzar el nivell de digitalització en el teixit de l’economia social i solidària que es dedica a la cura de les persones, per tal d’identificar les seves necessitats en aquest àmbit. En el moment actual, introduir la digitalització en els diferents processos de les organitzacions i del món associatiu no és una opció més, sinó que és l’únic camí per mantenir i millorar els serveis a les persones. La digitalització dona l’oportunitat de desenvolupar nous processos per oferir els diferents serveis i l’Economia Social i Solidària no es pot quedar enrere.

Per implementar el projecte, l’Ajuntament de Mataró s’ha adherit a un Consorci que està format per un total de vuit socis, entre centres de recerca i administracions públiques locals d’Itàlia, Croàcia i Catalunya. Els membres del Consorci són: Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, PIN S.c.r.l.- Serveis Educatius i Científics per a la Universitat de Florència, Universitat de Zagreb, Barcelona Social Business City, municipi de Prato, comtat de Varazdin i Ajuntament de Mataró.

El projecte busca abordar la necessitat de digitalització en el sector de la cura a les persones dins de l’ecosistema de l’economia social i solidària, amb l’assoliment dels objectius específics següents:

  • Fomentar la consciència de la rellevància de la digitalització entre els actors del sector de l’atenció a les persones en l’àmbit interregional.
  • Detectar i compartir coneixements i bones pràctiques.
  • Identificar les necessitats específiques.
  • Desenvolupar plans d'acció d’Economia Social local dedicats a la digitalització del sector de l’atenció a les persones.
  • Elaborar directrius i replicar recomanacions sobre una major digitalització del sector de l’atenció a les persones.

Per això, es realitzaran tres estudis de recerca sobre necessitats específiques del sector de l'atenció a les persones relacionades amb la digitalització, un per a cada territori, per tal de generar un estudi de referència de les eines digitals rellevants existents en el sector de l'atenció a les persones.

Finalment, es duran a terme tres plans d'acció local d'economia social i solidària sobre digitalització del sector de l’atenció a les persones, i s’elaboraran directrius i recomanacions reproduïbles sobre una major digitalització del sector europeu.

Aquesta setmana  Mataró acull la primera de les tres missions interregionals d'economia social i solidària sobre digitalització, i després visitarà els altres dos territoris d’estudi, Prato i Varãzdin, per conèixer de primera mà les diferents realitats de les entitats i organitzacions de l’Economia Social que es dedica a la cura de les persones, pel que fa al seu nivell de digitalització.

La jornada de treball s’ha iniciat aquest matí a Cafè de Mar, amb la benvinguda del regidor d’Ocupació, Empresa i Economia Social i Solidària, Sergi Morales.

Al llarg de la missió a la ciutat de Mataró, els integrants del Consorci coneixeran les experiències de:

  • Fundació Unió de cooperadors de Mataró
  • Coop Maresme (Ateneu cooperatiu)
  • Fundació Hospital
  • Fundació El Maresme
  • Cooperativa B-Swim
  • Viver de Cafè de Mar
  • Cafè Nou