Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró recupera el programa “Vacances en Pau” d’acollida d’infants sahrauís

Escoltar

Mataró recupera el programa “Vacances en Pau” d’acollida d’infants sahrauís

El programa “Vacances en Pau” d’acollida de nens i nenes sahrauís per part de famílies durant els mesos d’estiu s’ha recuperat aquest estiu 2022 i a Mataró hi ha 4 infants. Evitar les altes temperatures que es viuen en els campaments, passar revisions mèdiques, proporcionar un equilibri nutricional i potenciar els lligams històrics que uneixen el poble sahrauí són els principals objectius d’aquesta iniciativa per la pau.


La regidora de Cooperació i Desenvolupament, María José Pérez, va rebre els 4 infants que es troben a Mataró aquest estiu amb famílies d’acollida en el marc del programa “Vacances en Pau”. La trobada es va fer a la Biblioteca Pompeu Fabra on els nens i nenes van rebre un conte de Les Santes com a obsequi. També hi van participar els infants que es troben a Argentona i Dosrius.

El projecte “Vacances en Pau” s’ha recuperat després de dos estius que no s’ha portat a terme per la pandèmia de la Covid-19 i aquest any la durada de les estades és de 40 dies aproximadament.

Els infants sahrauís viuen durant el curs escolar amb les seves famílies als campaments de refugiats en les proximitats de la ciutat algeriana de Tindouf, en una de les zones més inhòspites del desert del Sàhara.

Durant la seva estada aquí, se’ls fan revisions mèdiques i anàlisis nutricionals. D’altra banda, la convivència amb la família d’acollida i el seu entorn permet sensibilitzar la població de les condicions que està patint el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys.

Publicat a