Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró referma el seu compromís com a ciutat educadora amb la potenciació dels hàbits saludables entre els infants

Escoltar

Mataró referma el seu compromís com a ciutat educadora amb la potenciació dels hàbits saludables entre els infants

Avui, 30 de novembre, és el Dia Internacional de les Ciutats Educadores i Mataró forma part d’aquesta xarxa i enguany referma el seu compromís amb la creació i difusió d’un vídeo sobre hàbits saludables entre els infants i joves.

La presentació del vídeo s'ha fet a l'Espai Mataró Connecta, just abans del Consell Escolar Municipal.
La presentació del vídeo s'ha fet a l'Espai Mataró Connecta, just abans del Consell Escolar Municipal.


El vídeo neix de la reflexió d’un grup de treball on han participat diferents agents de la ciutat com els centres educatius, els Serveis Territorials del Departament d’Educació del Maresme i Vallès Oriental (amb seu a Mataró), el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Mataró i altres serveis municipals com el de Salut Pública, Igualtat i Diversitat Ciutadana i Infància i Família de Benestar Social. L’objectiu és conscienciar sobre els hàbits saludables i la seva importància en l’etapa educativa.

El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha estat l’encarregat de presentar aquest vídeo que s’ha creat com a recurs pedagògic que poden fer servir tots els centres educatius de la ciutat i perquè arribi a les famílies. La projecció s’ha fet el 30 de novembre amb motiu del Dia Internacional de les Ciutat Educadores, un compromís que l’Ajuntament de Mataró referma i renova un any més.

Les desigualtats socioeconòmiques i culturals presents en la nostra societat generen tensions i divisions, per això és tan important l’educació com a eina cohesionadora i per reduir aquestes desigualtats. Des de les 9 escoles bressol municipals de Mataró, fins a les escoles d’adults, passant per tots els centres escolars de primària i secundària, la ciutat treballa dia a dia per la convivència i la justícia social.

En el dia internacional de les ciutats educadores es reivindica la tasca de totes aquelles persones que es dediquen a l’educació i es manifesta que, des del govern local, es seguiran posant en marxa polítiques públiques i programes educatius que contribueixin a l’equitat.

Mataró referma el seu compromís amb el lema de les ciutats educadores d’enguany: “La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”.

Publicat a