Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per nevades

Escoltar

Activat en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal per nevades

Les prediccions meteorològiques apunten la possibilitat de neu en cotes baixes durant la propera nit i matinada. L’Ajuntament tirarà sal a les urbanitzacions tal com preveu el Pla d’Actuació Municipal per nevades.

Imatge d'arxiu del camió tirant sal a les urbanitzacions. Foto: Ajuntament
Imatge d'arxiu del camió tirant sal a les urbanitzacions. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el Pla d’Actuació Municipal (PAM) per nevades inclòs al Document Únic de Protecció Oficial (DUPROCIM). Les prediccions meteorològiques alerten de la possibilitat de nevades al litoral i prelitoral central durant la tarda i nit d'avui diumenge.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que a partir de les 19 h d'avui diumenge comenci un episodi de precipitacions en forma de neu. El Meteomar concreta que, abans de la propera mitjanit, la cota de neu anirà baixant fins als 400 metres. Per sota d’aquesta cota no es descarta calamarsa tova o neu granulada. Segons aquesta mateixa predicció, durant la propera matinada la cota baixarà fins als 100 metres, alhora que les precipitacions més importants es traslladaran cap al Barcelonès i, per tant, podran afectar el Maresme Sud.

Davant d’aquesta predicció, i tal com es preveu a l’activació del PAM per nevades, el Servei d’Espais Públics tirarà sal a les urbanitzacions situades a la part alta de la ciutat aquesta propera tarda i nit. 

L’Ajuntament recomana a la població que es mantingui informada sobre l’evolució de les condicions meteorològiques, que segueixi els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant situacions d’alerta per nevades i que s’evitin els desplaçaments innecessaris. En cas d’agafar el vehicle, cal consultar les previsions meteorològiques i l’estat de la xarxa viària, comprovar l’estat de les bateries dels dispositius mòbils, el dipòsit de benzina i, sobretot, disposar de cadenes en bon estat, llanterna i manta de viatge.

 

Publicat a