Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc empreses i joves migrats sols participen en una trobada de formació, inserció laboral i sensibilització

Escoltar

Cinc empreses i joves migrats sols participen en una trobada de formació, inserció laboral i sensibilització

L’Espai Mataró Connecta va acollir l’acció formativa i de sensibilització “Entrena’t”, dissenyada des de la Comissió de Formació i Inserció Laboral del Grup de Treball de Joves Migrats Sols. En la trobada hi van participar 19 joves migrats sols i cinc empreses: Arca del Maresme, Suara Cooperativa, Formació i Treball/La Fundació Amiga, Solidança i El Pi Supermercat Ecològic.


El 30 de maig es va portar a terme l’activitat “Entrena’t” a l’Espai Mataró Connecta on es va trobar 19 joves migrats sols i cinc empreses. Aquesta acció de formació i sensibilització, organitzada per la Comissió decFormació i Inserció Laboral del Grup de Treball de Joves Migrats Sols, té com a principals objectius treballar la promoció social i l’emancipació dels joves del municipi treballant la conscienciació social del teixit empresarial de la ciutat.

Les empreses que hi van participar, gràcies a la intermediació del Servei d’Ocupació de Mataró i amb la col·laboració de Salesians Sant Jordi PES Mataró, van ser l’Arca del Maresme, Suara Cooperativa, Formació i Treball/La Fundació Amiga, Solidança i El Pi Supermercat Ecològic.

Els objectius d’aquesta activitat, que es fa per primera vegada, són oferir una experiència vivencial en un marc protegit per als joves participants en la iniciativa; afavorir el desenvolupament de competències relacionades amb el procés de recerca de feina i inserció laboral; fomentar el procés d’emancipació i d’inclusió social al municipi; incidir en la sensibilització del teixit productiu empresarial respecte el col·lectiu de joves migrats sols i promoure la inserció laboral i promoció social de les persones usuàries.

La Comissió de Formació i Inserció Laboral del Grup de Treball de Joves Migrats Sols està formada per la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Eveho, la Fundació Diagrama, el Centre de Formació i Prevenció, la Fundació Didàctica Catalunya, Salesians Sant Jordi PES Mataró, Start! Centre de Noves Oportunitats, Creu Roja, el servei de Salut Mental i Addicions del Consorci Sanitari del Maresme, Justícia Juvenil, el Servei d’Ocupació municipal, la Policia Local de Mataró, el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana i la Unitat de Joves Migrats Sols de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró.

 Les 19 persones joves que hi van participar en aquesta activitat tenen vinculació amb alguns d’aquests serveis o entitats que els hi fan un seguiment per la seva promoció social, personal i laboral.

Publicat a