Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura popular, música i activitats familiars a les Festes de l’Aplec de Sant Simó

Escoltar

Cultura popular, música i activitats familiars a les Festes de l’Aplec de Sant Simó

Del 15 al 30 d’octubre el barri mariner de Sant Simó estarà de festa amb prop d’una trentena d’activitats diverses adreçades a petits i grans. El programa d’actes ofereix el tradicional el ball de pescadors, la cercavila amb la Família Robafaves, l’Àliga de Mataró i els gegants del barri, el concert d’havaneres i una cantada de cançons marineres, entre d’altres. El 28 d’octubre, dia del sant patró, es vendrà el sabre, el dolç de la festa.

El sabre, el dolç de l'Aplec. Foto: Ajuntament de Mataró
El sabre, el dolç de l'Aplec. Foto: Ajuntament de Mataró

La música tornarà a sonar amb força a l’Aplec amb les actuacions del grup Port Bo, música barroca amb el Quartet Barroc de Sant Simó, el jazz de la Ohio Big Band, el gòspel del cor Vilamagospel, entre d’altres.

Tot i que la festa va començar el dia 15, amb la mostra de flabiolaires, una mostra de balls tradicionals i el concert de la coral La Perla de l’Havana, el gruix de la programació es concentrarà durant el cap de setmana del 27 al 29 d’octubre.

Dissabte 28 el dia començarà amb el repic de campanes i matinades, abans de l’eucaristia i al migdia l’actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró. A la tarda hi haurà una cercavila amb els gegants de la ciutat i els cavallets de Mataró, i la jornada s’acabarà a ritme de gòspel i havaneres. Com mana la tradició el mateix dissabte 28 d’octubre al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes. Durant el dia hi haurà visites a l’ermita.

Diumenge 29 serà un dels dies més esperats pels nens i nenes amb la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró, que seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors, creat per Pompili Massa l’any 1993, a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro, i la ballada dels gegants i l’Àliga. La jornada s’acabarà amb un espectacle de dansa i el concert de banda de l’Agrupació Musical del Maresme.

Consulteu la programació aquí