Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus acollirà un congrés internacional sobre economia social que abordarà els reptes del sector

Escoltar

El TecnoCampus acollirà un congrés internacional sobre economia social que abordarà els reptes del sector

El congrés comptarà amb el ministre Joan Subirats com a conferenciant inaugural

El TecnoCampus acollirà els propers dies 19 al 21 d'abril el XIX Congrés d'Investigadors en Economia Social, que aplegarà prop de 200 experts de 12 països. Promogut per CIRIEC-Espanya, Centre de Recerca i Informació de referència sobre l'Economia Pública, Social i Cooperativa, la Fundació Roca i Galès i la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus, aquest congrés constitueix el principal fòrum de trobada entre investigadors en economia social, representants del sector i de les administracions públiques competents en la matèria.

El TecnoCampus ja va acollir el setembre del 2020, en plena pandèmia, el XVIII Congrés de CIRIEC. Aquest congrés, si bé es va poder fer, es va veure afectat per la covid-19, amb una participació i un programa més reduït del que és habitual. És per això que CIRIEC-Espanya, juntament amb la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus, va decidir tornar a repetir el congrés a Mataró, així que la situació de pandèmia remetés. El moment ha arribat i al TecnoCampus ja està tot preparat per celebrar l'esdeveniment.

El XIX Congrés comptarà el 20 d'abril com a conferenciant inaugural amb el ministre d'Universitats, Joan Subirats. Joan Subirats Humet (Barcelona, 1951) és doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i catedràtic emèrit de Ciència Política i de l'Administració per la mateixa universitat, on va fundar l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP).

El ministre farà la conferència en el marc de l'aprovació de la nova Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), l'articulat de la qual reconeix l'Economia Social com a fórmula d'emprenedoria que s'ha de promoure des de les universitats, i com a sector col·laborador per a l'activitat investigadora i la transferència del coneixement.

Abans de la conferència del ministre Subirats tindrà lloc la sessió d’obertura del Congrés, amb les intervencions de la rectora de la Universitat Pompeu Fabra, Laia de Nadal; l'alcalde de Mataró, David Bote; el president de l’associació Economia Social de Catalunya (AESCAT), Guillem Llorens; el president de la Confederació Empresarial Espanyola de l'Economia Social (CEPES), Juan Antonio Pedreño; el director general d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal; el president de la Comissió Científica del XIX Congrés de CIRIEC i director de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, Eloi Serrano, i el director de CIRIEC-Espanya, José Luis Monzón.

Altres participants destacats del congrés seran Jordi García Jané, cooperativista de la Fundació Roca i Galès i la Xarxa d’Economia Solidària (XES); Antonio Iruela, director d'ACEBA; Ignacio Ugalde, president de CEPES Navarra, i Carles Manera, catedràtic de la Universitat de les Illes Balears, conseller del Banc d'Espanya i membre d'Economistes Front a la Crisi. Aquest darrer serà l’encarregat d’oferir la conferència de cloenda del Congrés, el divendres 21 d’abril.

A més, el Congrés s'estructurarà en 9 tallers generals i 13 tallers temàtics paral·lels, on es presentaran més d'un centenar de comunicacions. Com en edicions anteriors, durant el Congrés s'atorgaran dos premis a les dues millors comunicacions presentades per joves investigadors, doctors i no doctors, menors de 35 anys; i a les dues millors tesis doctorals defensades en els darrers cinc anys.

El XIX Congrés compta amb la col·laboració de la Red Enuies, Red Española Interuniversitaria de Institutos i Centros de Investigación en Economía Social, i amb el patrocini de l'Ajuntament de Mataró, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social, Caixa d’Enginyers, Tusgsal, Facto Cooperativa i BonCor catering social i sostenible.