Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els premis Reimagine Textile reconeixen les millors iniciatives emprenedores en el sector tèxtil

Escoltar

Els premis Reimagine Textile reconeixen les millors iniciatives emprenedores en el sector tèxtil

Es van lliurar aquest dimecres 18 d’octubre en el marc d’una jornada sobre l’impacte de la Intel·ligència Artificial (IA) en el sector.

Foto dels guanyadors amb les autoritats. Foto: TecnoCampus.
Foto dels guanyadors amb les autoritats. Foto: TecnoCampus.

Els premis Reimagine Textile van reconèixer ahir 18 d’octubre les millors iniciatives emprenedores del sector en un acte en el qual es va posar damunt la taula l’impacte que la Intel·ligència Artificial pot tenir en el sector. La jornada, anomenada TEX & TECH i impulsada pel TecnoCampus i Eurecat, ha comptat amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona y amb el patrocini de Farside, Bobo Choses i Neuronal Fashion by Raona.

Les empreses premiades van ser:

Flashion (premis model digital i innovació plus): té la missió de revolucionar la indústria professional de la moda a través del poder de la intel·ligència artificial. La plataforma planteja una solució integrada, que engloba eines de disseny, màrqueting i optimització de la producció. Totes elles impulsades a través de la intel·ligència artificial.

Infinite Athletic (premi sostenibilitat i econòmia circular): marca esportiva de roba de tenis i pàdel. El projecte es dedica a reciclar els cordatges de les raquetes de tenis, per poder fabricar el seu propi polímer i teixit, i així confeccionar peces esportives ecodissenyades.

Techno Textile Domains (premi tèxtil funcional): neix veient la necessitat la gran quantitat d’accidents laborals i la necessitat de garantir la seguretat a les persones que treballen en entorns industrials. Proposa l’aplicació d’un teixit intel·ligent i funcional capaç de geolocalitzar el personal quan hi hagi evacuacions i garantir un rescat més eficient.

En el transcurs de la jornada, Jaume Ferrús, vicepresident del Centre Tecnològic Eurecat; Sergi Morales, segon tinent d’Alcalde i Regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament; Jordi Marcè, vicepresident d’ACTE Espanya i regidor de Dinamització Econòmica, entorn urbà i sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, i David Bote, alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, van posar en valor el programa Reimagine Textile, que amb el suport de fons europeus posa a l’abast del sector un programa de foment de l’emprenedoria i una incubadora de nous projectes empresarials.