Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els serveis d’autoreparació Didaltruck i Reparatruck atenen 180 persones i n’informen més de 800 en el primer any de funcionament

Escoltar

Els serveis d’autoreparació Didaltruck i Reparatruck atenen 180 persones i n’informen més de 800 en el primer any de funcionament

Aquest mes de juliol ha fet un any de la posada en marxa d’aquests serveis que s’instal·len de manera fixa al municipi la primera setmana de cada mes. Més del 80 % dels aparells elèctrics i bicicletes es reparen i s’han recuperat 58,70 kg de tèxtil.

Mataró treballa per combatre l'emergència climàtica i promoure la prevenció de residus allargant la vida útil dels productes, i per això posa a disposició de la ciutadania els serveis d'autoreparació mòbil de la Reparatruck i Didaltruck. S'actua en la prevenció de residus d'aparells elèctrics i electrònics, aparells TIC, bicicletes i tèxtil.

Des de l'1 de juliol del 2022, Mataró ha apostat per dos serveis d'autoreparació mòbil, la Reparatruck i la Didaltruck. En aquest servei s'ofereix, un vehicle amb espai condicionat, un especialista i les eines necessàries per donar assessorament i orientació a les persones usuàries amb una durada total de 3 hores per a reparar i/o reutilitzar els objectes que portin.

La Reparatruck i la Didaltruck han anat simultàniament alternant-se de l'1 al 7 de cada mes als diferents barris de Mataró en paral·lel a les set ubicacions de forma itinerant on es realitza el servei de la deixalleria mòbil, complementant-la amb un servei d'assessorament, reparació i educació ambiental.

Des de l'inici del servei, s'han realitzat un total de 31 serveis de Reparatruck i 40 serveis de Didaltruck. Hi han arribat a participar més de 180 persones i, a més, s'ha aconseguit sensibilitzar i informar més de 800 persones. Dins del servei de Reparatruck, amb tots els objectes que s'han portat i reparat, s'ha aconseguit recuperar un total de 236,5 kg d'aparells elèctrics i electrònics, aparells TIC i bicicletes, sent l'índex de reparabilitat superior al 80%. Per la seva banda, el servei de la Didaltruck ha recuperat un total de 58,70 kg de tèxtil.

L'aposta de Solidança i l'Ajuntament de Mataró per la Reparatruck i la Didaltruck vol anar més enllà de la tasca i compromís amb el medi ambient. És amb aquest objectiu que aquests dos serveis continuaran formant part de l'agenda del municipi fins al desembre del 2023. Es podrà consultar i reservar cita prèvia del servei Didaltruck i Reparatruck, a través del nou portal de prevenció de residus de Solidança "Cercle Zero".

Aquests resultats motiven a continuar treballant en aquest model que suposa una gran oportunitat per avançar envers la prevenció de residus i l'empoderament de les persones cap a l’economia circular i en el repte del canvi climàtic.

Aquesta actuació, junt amb l’actualització del Pla local de prevenció de residus de Mataró que està en marxa, es pot dur a terme gràcies a una subvenció de 38.795,98 € de l’Agència de Residus de Catalunya per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització de residus municipals. L’ajut cobreix el 75 % del pressupost total d’aquestes iniciatives (51.727,94 €)

Galeria d'Imatges

Publicat a