Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament instal·la barreres fixes a rieres i passos soterrats per barrar el pas en cas de risc d’inundacions

Escoltar

L’Ajuntament instal·la barreres fixes a rieres i passos soterrats per barrar el pas en cas de risc d’inundacions

Aquesta setmana ha començat la instal·lació de 15 barreres fixes per poder tancar accessos en els punts de més risc en cas de fortes precipitacions

Barrera fixa instal·lada al Pas del Cargol. Foto: Ajuntament
Barrera fixa instal·lada al Pas del Cargol. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament està instal·lant 15 barreres metàl·liques en els accessos a rieres i passos soterrats per poder barrar el pas en cas de fortes precipitacions i millorar la seguretat en situacions de risc d’inundacions.

El Pla d’Actuació Municipal inclòs al Document Únic de Protecció Civil de Mataró, el DUPROCIM, preveu tancar els accessos i camins que travessen les rieres i també els accessos al Passeig Marítim a través dels passos soterrats quan s’entra en fase d’alerta o emergència per risc de fortes precipitacions. Fins ara, la Policia Local barrava el pas amb tanques d’obra, i amb la instal·lació d’aquestes barreres metàl·liques es millora la seguretat en situacions de risc perquè l’accés a aquests punts quedarà tancat amb un cadenat.

Les barreres metàl·liques s’estan instal·lant als passos soterrats d’Ernest Lluch (2), del Cargol (2) i de Sant Simó (1); a la rotonda dels Pescadors (2); i a les rieres de Sant Simó (6) i d’Argentona (3). A les rieres, s’estan substituint les 5 barreres que es van col·locar en una prova pilot i que havien quedat malmeses, i se n’hi afegeixen 3 de noves.

Un cop instal·lades les tanques, el Servei de Mobilitat hi instal·larà la senyalització viària per prohibir el pas quan les barreres tanquin els accessos. Paral·lelament, els serveis de Protecció Civil i Policia Local estan definint el protocol d’actuació a seguir per baixar les barreres quan sigui necessari.

Els treballs d’instal·lació de les tanques els executa l’empresa ADOUrbanFurniture SL i tenen un cost de 31.653,79 €, IVA inclòs.

Galeria d'Imatges

Publicat a