Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millora l’aspecte de la façana i l’eficiència energètica del Centre Cívic Pla d’en Boet

Escoltar

L’Ajuntament millora l’aspecte de la façana i l’eficiència energètica del Centre Cívic Pla d’en Boet

La substitució de les plaques de les façanes, del sistema de climatització i de les instal·lacions d’il·luminació del Centre Cívic Pla d’en Boet milloraran l’eficiència energètica global de l’edifici. Les obres han començat aquesta setmana i tenen una durada prevista de 4 mesos.

Esquerra, estat actual de la façana. Dreta, simulació després de les obres.
Esquerra, estat actual de la façana. Dreta, simulació després de les obres.

Les obres consisteixen en la substitució de diferents elements de l’edifici, tant de l’envolvent com dels espais interiors, per tal de reduir el consum energètic i millorar l’eficiència energètica global de l’equipament.

A les façanes se substitueixen les plaques de fusta sintètica, que estaven molt degradades, per safates d’alumini amb acabat de color blau. S’eliminen les zones de pèrdua de calor amb la incorporació d’aïllament, s’instal·len proteccions solars del tipus brise soleil a la façana sud i també es col·loquen làmines solars als vidres.

Es renova el sistema de climatització, que és poc eficient i funciona amb gas, per tres nous equips refredadors. Pel que fa a la il·luminació, se substitueixen les làmpades halògenes existents per làmpades de tecnologia LED i s’incorporen detectors crepusculars per optimitzar el funcionament de la instal·lació elèctrica.

També s’instal·larà una plataforma elevadora per fer accessible l’escenari de la sala d’actes, i es realitzaran millores en el sistema d’alarma i intrusió.

Les obres estan adjudicades a l’empresa Vialser Edificación y Obra Civil SL per un pressupost de 682.525,61 € (IVA inclòs), i tenen una durada prevista 4 mesos. Aquesta actuació ha rebut una subvenció de 420.873,40 € del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana dins del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP) i en el marc dels fons Next Generation.


Publicat a