Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra inaugura l’Espai crea)acció

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra inaugura l’Espai crea)acció

Dimecres 4 d’octubre s’inaugura un nou espai de socialització, creació, aprenentatge permanent i reflexió a la biblioteca Pompeu Fabra dirigit especialment al públic jove. L’Espai crea)acció és un espai polivalent, flexible i dinàmic, basat en promoure, crear i desenvolupar espais d’interacció, col·laboració, construcció i cooperació ciutadana.

L'Espai crea)acció. Foto: Ajuntament de Mataró
L'Espai crea)acció. Foto: Ajuntament de Mataró

L’Espai crea)acció es divideix en tres àrees: Lectura i socialització, Treball col·laboratiu i/o co working i Joves en joc.

El de “Lectura i socialització” és un espai diàfan, on es pot llegir, parlar, compartir. Es planteja una zona de lectura informal amb sofàs i tauletes. Hi ha un gran projector per poder-hi fer diferents tipus d’activitats: tallers, audicions, concerts de petit format, cineclub, presentacions de llibre, bibliolabs... En aquesta zona també s’hi pot consultar el fons de l’espai jove (que inclou  novel·la juvenil i documents relacionats amb temàtiques com LGTBI, joc i videojocs), còmic d’adults, esports i jocs de taula.

A l’espai “Treball col·laboratiu i/o co working” s’han volgut crear espais flexibles, que es puguin adaptar a les necessitats concretes de cada moment de forma senzilla i dinàmica.

La zona “Joves en joc” és la zona més especial i innovadora, més disruptiva, que trenca amb el que s’ha fet històricament en una biblioteca.

L’Ajuntament de Mataró ha comptat amb el suport d’un especialista en ficció digital infantil i juvenil i en la seva mediació, Lucas Ramada, que ha fet una formació a alguns treballadors de les biblioteques de Mataró.

Tots els divendres de 15.30 a 19.30 h es proposarà als usuaris de la biblioteca una selecció de videojocs per jugar, experimentar i conèixer jocs des de diferents àmbits temàtics. El segon dijous de cada mes es farà el “Club d’exploració: Joves en Joc(s)”, un club on es podrà experimentar amb diferents tipologies de joc.

L’espai crea)acció acollirà el cicle Música per a videojocs, conduït per Gabriel Garrido, a través del qual es podrà descobrir perquè la música és un element decisiu per als videojocs, quines eines fan servir els compositors per connectar amb la tecnologia i quin és el procés creatiu i les seves variants.

La inauguració

Dimecres 4 d’octubre a les 19 h es farà la inauguració oficial de l’espai. L’acte començarà amb una xerrada a càrrec de Lucas Ramada, investigador especialitzat en ficció digital infantil i juvenil. A continuació es faran els parlaments institucionals i s’acabarà amb l’espectacle literari “Connexions poètiques” a càrrec de Lluís Fortuny.

Es pot consultar tota la informació al web biblioteques.culturamataro.cat.