Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local incorpora tallers d’autoprotecció femenina a la seva oferta formativa adreçada a les escoles

Escoltar

La Policia Local incorpora tallers d’autoprotecció femenina a la seva oferta formativa adreçada a les escoles

Es vol capacitar les estudiants de 4t d’ESO perquè puguin afrontar una situació de violència masclista.

La Policia Local impartirà tallers d'autodefensa femenina a estudiants de 4t d'ESO
La Policia Local impartirà tallers d'autodefensa femenina a estudiants de 4t d'ESO

La Policia Local impartirà el curs que ve tallers d’autoprotecció i tècniques defensives bàsiques per a noies de 4t d’ESO dels centres educatius de la ciutat. Les sessions tenen per objectiu treballar l’empoderament i la capacitació de les noies perquè puguin afrontar una situació de violència masclista.

Així, les noies rebran formació en tècniques de prevenció i d’autodefensa bàsiques perquè, en cas que es trobin en una situació que ho requereixi, puguin protegir el seu espai vital i/o escapolir-se de situacions violentes en què pretenguin retenir-les.

En el transcurs del taller, que impartiran agents de la Policia Local amb formació  específica en la matèria, també es treballarà el desenvolupament de la capacitat d’autoconfiança i reacció de les estudiants, i se’ls donarà consells per intentar evitar esdevenir víctima fàcil d’una hipotètica agressió o d’algun acte delictiu.

 

Més d’una desena de propostes en l’oferta formativa per a les escoles

Les sessions d’autoprotecció adreçades a les estudiants de 4t d’ESO formen part de l’oferta formativa que ha preparat la Unitat de Formació per a la Seguretat de la Policia Local de cara al proper curs. S’ofereixen una desena de formacions diferents adreçades a tots els centres educatius de la ciutat i pensades per a edats diferents. Entre aquestes propostes formatives, les principals novetats per al curs que ve són:


-Seguretat a la xarxa: formació per conscienciar i educar els joves sobre els perills en línia a què s’enfronten quan fan ús de la tecnologia, com l’assetjament cibernètic o el robatori d’identitat, i proporcionar-los eines perquè puguin navegar de manera segura pel món digital.


-Civisme: formació sobre la importància de de civisme i convivència, posant èmfasi en les principals novetats de la nova Ordenança, enfocades sobretot a acabar amb el fenomen del botellot i a evitar les molèsties en l’espai públic.


A banda, també hi ha tallers sobre assetjament escolar; seguretat viària i nova mobilitat; convivència i seguretat; o alcohol, drogues i trànsit, entre d’altres.

Durant aquest curs 2022-2023, la Unitat de Formació per a la Seguretat de la Policia Local ha realitzat un total de 242 sessions formatives adreçades a més de 6.300 alumnes de 38 centres educatius de Mataró.

 

Treball transversal contra la violència masclista

Els tallers d’autoprotecció femenina que impartirà la Policia Local a partir del curs que ve se sumen als que ja s’imparteixen des d’altres àmbits de l’Ajuntament de Mataró: per una banda, a través del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), s’han organitzat en diverses ocasions tallers d'autodefensa femenina i, per altra, actualment també hi ha una oferta d'un taller d'autodefensa femenina en el marc del projecte “Connecta’t amb l’esport”, una iniciativa per potenciar la pràctica de l’esport entre joves d’entre 12 i 18 anys.


A més, Mataró disposa des de l’any 2011 d’un Protocol integral per a l’abordatge de la violència masclista per tal de garantir l’atenció coordinada dels serveis sanitaris, socials i altres específics de l’Administració, dels serveis jurídics i de protecció i dels moviments associatius per  donar  resposta  a  les  necessitats  específiques  de  les  dones  que  pateixen  la  violència masclista.

Publicat a