Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Vuelta desafia a la pluja al seu pas pel carrers de Mataró

Escoltar

La Vuelta desafia a la pluja al seu pas pel carrers de Mataró

Milers de persones segueixen en directe la sortida i el pas de La Vuelta pels carrers de la ciutat malgrat les precipitacions.

Sortida de La Vuelta al Port de Mataró. Foto: Albert Canalejo / Ajuntament
Sortida de La Vuelta al Port de Mataró. Foto: Albert Canalejo / Ajuntament

Mataró ha acollit avui per primera vegada a la història la sortida d’una etapa de La Vuelta Ciclista a España. La 2a etapa ha sortit del Port de Mataró sota la pluja uns minuts més tard de les 12.45 h, l’hora inicialment prevista (12.45 h), en un recorregut neutralitzat que ha passat per diferents carrers de la ciutat. L’alcalde de Mataró, David Bote, ha tallat la cinta de sortida, acompanyat de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i altres autoritats, entre ells el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé; el cap de l’oposició al Govern de la Generalitat, Salvador Illa; la gerent del Port de Mataró, Margarita Diez; la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, Bea Delgado, i altres membres del consistori.

Unes 600 persones al Port de Mataró i unes 2.000 més en els diferents carrers i places de la ciutat han vist de prop ciclistes de talla mundial, com el belga Remco Evenepoel, guanyador de La Vuelta 2022, l’eslovè Primoz Roglic, el danès Jonas Vingegaard, o els espanyols Enric Mas i Juan Ayuso.

Després de sortir del Port de Mataró el recorregut ha continuat pel passeig Marítim, l’avinguda del Port, l’avinguda d’Ernest Lluch, l’avinguda del Maresme, la ronda de Miguel de Cervantes, la ronda d’Alfons X El Savi, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i la carretera d’Argentona (C-1415c). La sortida llançada, on els ciclistes han començat la carrera cronometrada, ha tingut lloc quan han arribat a la zona del Sorrall. L’etapa, de mitja muntanya, recorre 181,8 km i finalitza a Barcelona.

El dispositiu de seguretat activat per l’Ajuntament amb motiu de La Vuelta ha mobilitzat 88 persones entre controladors i policies locals, que han gestionat les afectacions al trànsit i han donat suport a Mossos d’Esquadra. A més, personal de diferents serveis municipals –Esports, Protecció Civil, Espais Públics, entre altres– també ha col·laborat amb l’organització de l’esdeveniment.


Galeria d'Imatges

Publicat a