Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Biblioteques de Mataró amplien l’oferta de programació d’activitats i es preparen per obrir el nou espai Crea)acció

Escoltar

Les Biblioteques de Mataró amplien l’oferta de programació d’activitats i es preparen per obrir el nou espai Crea)acció

Aquesta tardor a la Biblioteca Pompeu Fabra s’inaugurarà l’espai Crea)acció, que vol esdevenir un espai d’experimentació per a potenciar la creació i la creativitat de la ciutadania

El Bibliolab és un dels projectes que ofereix la Xarxa de Biblioteques Municipals. Foto: Ajuntament de Mataró
El Bibliolab és un dels projectes que ofereix la Xarxa de Biblioteques Municipals. Foto: Ajuntament de Mataró

Les Biblioteques de Mataró, Pompeu Fabra, Antoni Comas i Popular, inicien la nova proposta de programació trimestral que inclourà prop de cent activitats d’octubre a desembre, al voltant de la lectura, la paraula, la creativitat, l’experimentació i l’aprenentatge. Clubs de lectura, xerrades, tertúlies, tallers, espectacles de petit format, formacions digitals, hores del conte, petites hores del conte, laboratoris de lectura i BiblioLabs, adreçats a diferents franges d’edat. Com a novetat, les Biblioteques de Mataró han editat un programa en format paper que es podrà recollir a partir del dimarts 12 de setembre a les biblioteques municipals, així com a diversos equipaments municipals.

En aquest nou curs, les biblioteques amplien l’oferta de clubs de lectura programant nous clubs de lectura infantils, un nou club de lectura fàcil, un club de reflexió filosòfica (l’Espai Diàleg) i una ampliació del club Vens a la tertúlia. Els clubs de lectura consisteixen en trobades mensuals a les biblioteques on les persones participants comparteixen la seva experiència, punts de vista i impressions entorn d’una lectura. L’oferta de clubs a les Biblioteques de Mataró és àmplia i variada, i es dirigeix a públics de totes les edats.

Una de les novetats d’aquesta tardor serà la posada en funcionament del nou espai Crea)acció a la biblioteca Pompeu Fabra. Serà un lloc d’experimentació per a potenciar la creació i la creativitat de la ciutadania i que disposarà d’una zona de videojocs narratius, d’espais de treball col·laboratiu informal i d’espais de treball en grup flexible, entre d’altres. Es vol fomentar la socialització, la creació, l’aprenentatge permanent i la reflexió amb un programa d’activitats dirigit especialment al públic jove. Tots els divendres de 15.30 a 19.30 h es proposarà als usuaris de la biblioteca una selecció de videojocs per jugar, experimentar i conèixer jocs des de diferents àmbits temàtics. A més, els joves entre 14 i 19 anys podran participar en el club d’exploració Joves en Joc, un club que es trobarà un cop al mes per descobrir, provar, parlar, reflexionar i plantejar-se noves maneres de jugar a través d’una selecció de videojocs suggerida. Aquest nou espai acollirà el cicle Música per a videojocs, conduït per Gabriel Garrido, a través del qual es podrà descobrir perquè la música és un element decisiu per als videojocs, quines eines fan servir els compositors per connectar amb la tecnologia i quin és el procés creatiu i les seves variants.

Aquesta tardor els petits de la casa podran gaudir d’hores del conte, contes i històries explicades en anglès amb el cicle Storytelling i una programació especial d’activitats que impulsen la creativitat i l’experimentació a través dels laboratoris de lectura i dels BiblioLabs.

Les Biblioteques de Mataró acolliran dos espectacles literaris: El cas del rector “Tota la veritat” d’Albert Estengre el 22 de novembre i “Mimosa” a càrrec de Mònica Torra el 16 de novembre. També celebraran els 500 anys del naixement de Nicolau Copèrnic amb la projecció cinematogràfica comentada de “Le voyage dans la lune (1902) a Interstellar (2014)”, a càrrec de Manuel Moreno Lupiáñez, el 26 d’octubre.

El 19 de novembre el Teatre Monumental tornarà a acollir El Club del Llibre, on els assistents podran parlar amb l’escriptor Espartac Peran del seu llibre “Tres desitjos abans de morir. De la mort, el dol i la vida”.

Fins al desembre s’han programat sessions per aprendre a fer servir diverses plataformes virtuals que ofereixen les biblioteques (llibres electrònics, cinema en línia), descobrir aplicacions de salut emocional i hàbits saludables (Mataró Ciutat Cuidadora), fomentar l’adquisició  d’autonomia en les gestions amb l’administració electrònica, així com compartir recomanacions per fer un ús segur de les tecnologies i dels bons hàbits digitals.

A més, aquest trimestre la Xarxa de Biblioteques de Mataró col·labora amb la Casa Capell. Espai per a la sostenibilitat cedint espais de la Biblioteca Pompeu Fabra per a la programació de tallers, xerrades i visites guiades amb el PECT Mataró Maresme amb la programació de tallers de digitalització per a persones de 60 anys i més.

Consulteu la programació aquí