Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats de la ciutat podran presentar projectes inèdits o en fase inicial en la 3a edició dels premis FEM Mataró

Escoltar

Les entitats de la ciutat podran presentar projectes inèdits o en fase inicial en la 3a edició dels premis FEM Mataró

La convocatòria de la presentació dels projectes és de l’1 de setembre al 22 d’octubre i, com a novetat, les entitats podran presentar també projectes en estadis inicials de la seva implementació i no només d’inèdits com en les dues primeres edicions. Hi ha tres categories al voltant de les persones, la sostenibilitat i la digitalització que opten a tres premis de 10.000 €.

Els Premis Fem Mataró s’emmarquen dins de l’estratègia Mataró Agenda Urbana 2030 definida a través d’un procés de reflexió on s’ha comptat amb la ciutadania i agents del territori per definir la ciutat de les generacions futures.

Un jurat professional premiarà aquells projectes que donin resposta a tres grans reptes de Mataró Agenda Urbana 2030:

  • Generar oportunitats equitatives per a la inclusió de totes les persones en la ciutat a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària.
  • Captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat.
  • Millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant la cura de l’entorn humà, la ciutat construïda i l’hàbitat físic.

Aquests tres reptes pretenen ser transversals en els projectes presents i de futur que es desenvolupin a la ciutat.

Poden presentar-se als premis les entitats sense ànim de lucre, domiciliades a Mataró, legalment constituïdes i inscrites al Registre Municipal d’Entitats abans de la publicació de les bases reguladores dels Premis FEM Mataró 2030 (9 de juliol de 2023). Amb la visió d’establir sinergies entre entitats, serà condició necessària que els projectes comptin amb una entitat impulsora i haurà de tenir com a mínim una entitat col·laboradora i pot incorporar com a participant en el projecte una o més iniciatives d’economia social i solidària i/o organitzacions no formals col·laboradores.

Els Premis Fem Mataró 2030, dotats amb un pressupost global de 30.000 €, tenen l’objectiu de reconèixer l’activitat associativa, promocionar els projectes creatius i inèdits de les entitats, així com potenciar el treball col·laboratiu.


Tres categories

-Premi Mataró, Ciutat Inclusiva a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones de la ciutat.

-Premi Mataró, Ciutat del Talent a la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent.

-Premi Mataró, Ciutat Saludable i Ecològica a la millor iniciativa per millorar la ciutat, el seu entorn natural i  la qualitat de vida.


Sessió informativa

La presentació de les bases de la 3a edició dels Premis FEM Mataró es farà el 6 de setembre, a les 19h, a l'Espai MATARÓ CONNECTA (plaça de la Muralla, 21) per explicar els trets característics de les bases, resoldre dubtes i fomentar les relacions entre les entitats per tal de poder establir col·laboracions en la presentació de projectes. També hi ha el correu electrònic participacio@ajmataro.cat per qualsevol dubte o aclariment.

El veredicte es farà públic el 29 de novembre durant el transcurs de la Festa del Voluntariat.