Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acollirà una jornada científica sobre la recerca i la innovació en les cures en l'àmbit salut i social

Escoltar

Mataró acollirà una jornada científica sobre la recerca i la innovació en les cures en l'àmbit salut i social

La Jornada Científica PECT Mataró- Maresme: “Ecosistema de Ciutats Cuidadores. Recerca en els àmbits salut i social” se celebrarà el 9 de novembre al TecnoCampus, en el marc de l’estratègia Mataró Ciutat Cuidadora, vol ser un espai de trobada d'investigadors, estudiants, empreses i professionals de l'àmbit de les cures. En el darrer trimestre del 2023 també es portarà a terme una jornada de co-creació per a persones cuidadores i tallers de capacitació digital per a persones de 60 anys i més.

El 9 de novembre el TecnoCampus acollirà la Jornada Científica PECT Mataró-Maresme: “Ecosistema de Ciutats Cuidadores. Recerca en els àmbits salut i social” que va dirigida a la ciutadania en general i, en particular, a investigadors, estudiants, empreses i professionals de l’àmbit de les cures.

A la jornada s'hi presentaran els resultats de recerca i innovació que en el marc del PECT Mataró-Maresme: ecosistema per les ciutats cuidadores, han desenvolupat els diferents socis del projecte, d’entre els que destaca la creació, per part de l’Ajuntament, d'un equipament, CareCityLab, futur node central d'aquest ecosistema. Té com a objectiu ser un fòrum per explicar la recerca que s'està duent a terme en els àmbits socials i de salut i generar un espai per connectar grups d'investigadors per tal de multiplicar el coneixement, la relació i la cooperació entre ells. A la jornada també es volen atraure joves investigadors, doctorands i metges residents perquè siguin conscients de les oportunitats de recerca al Maresme en l'àmbit salut i social.

Les inscripcions a la jornada es van obrir el 13 de juliol i finalitzen el 31 d’octubre. 

Capacitació digital

Les Biblioteques Pompeu Fabra, Antoni Comas i Popular acolliran 3 tallers de capacitació digital «Porta la salut al mòbil. Taller de digitalització de mòbil per a persones de 60 anys i més» . Els objectius de les sessions, que comptarà amb la col·laboració d’alumnes d’instituts de la ciutat per generar relacions intergeneracionals, són:

-Millorar les habilitats digitals de les persones grans per disminuir l’escletxa digital.
-Introduir les bases de la seguretat dels dispositius mòbils en l’accés a internet i a les xarxes socials
-Empoderar la gent gran en l’ús de les TIC a través de l’ús d’aplicacions de mòbil relacionades amb la salut i el benestar emocional i físic.

-Transferir coneixement intergeneracional a través de la col·laboració d’alumnes de secundària de centres educatius de la ciutat.

Els tallers es faran a les tres biblioteques i les inscripcions s’obriran al setembre a través de diferents canals :els casals de gent gran, les biblioteques de la ciutat, 010 i el web www.mataro.cat

Jornada de Cocreació

En el darrer trimestre del 2023, també hi ha previst la celebració d’una jornada de cocreació per a persones cuidadores no professionals. Els objectius de la jornada són conèixer les necessitats reals dels cuidadors familiars de persones en situació de dependència. En aquesta jornada està previst oferir servei d’atenció a les persones dependents perquè els cuidadors puguin participar activament en la sessió. Les inscripcions s’obriran al setembre a través de diferents canals, els casals de gent gran, el 010 i el web www.matarociutatcuidadora.cat

 

Publicat a