Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull aquest diumenge per primera vegada a la història la sortida d’una etapa de La Vuelta

Escoltar

Mataró acull aquest diumenge per primera vegada a la història la sortida d’una etapa de La Vuelta

La 2a etapa de La Vuelta Ciclista a Espanya 2023 sortirà del Port de Mataró a les 12.45 h en un recorregut neutralitzat que passarà per diferents carrers de la ciutat. La sortida llançada tindrà lloc a les 13.11 h quan els ciclistes arribin a la zona del Sorrall, i finalitzarà a Barcelona després de recórrer 181,3 km.

Les instal·lacions portuàries comptaran amb una zona habilitada perquè els participants facin el control de firmes i on la ciutadania podrà viure de prop tot l’ambient del millor ciclisme mundial.

Mataró ha estat seu en els darrers anys de La Volta a Catalunya, però fins ara no havia acollit mai cap etapa de La Vuelta. Aquest esdeveniment comptarà amb la participació de 176 ciclistes de 22 equips. Entre ells, figures de primer ordre com el belga Remco Evenepoel, guanyador de La Vuelta 2022, l’eslovè Primoz Roglic, el danès Jonas Vingegaard, o els espanyols Enric Mas i Juan Ayuso.

El control de firmes dels participants està previst a les 11.45 h. L’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, Carlos Prieto; el diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, i el director de La Vuelta, Javier Guillén, seran les autoritats presents al punt de sortida.

El recorregut neutralitzat començarà a les 12.45 h, sortirà del Port de Mataró i seguirà pel Passeig Marítim, l’avinguda del Port, l’avinguda d’Ernest Lluch, l’avinguda del Maresme, la ronda de Miguel de Cervantes, la ronda d’Alfons X El Savi, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i la carretera d’Argentona (C-1415c).

La sortida llançada està prevista a les 13.11 h des de la sortida de Mataró, a l’alçada de la zona en desenvolupament urbanístic d’El Sorrall, on els equips enfilaran cap a Argentona.


Afectacions al trànsit

Entre les 20 h del dissabte 26 d’agost i les 15 h del diumenge 27 d’agost quedarà tallat el passeig Marítim i l’avinguda del Port.

Entre les 7.30 h i les 13 h es tallarà el trànsit de l’Avinguda d’Ernest Lluch.

Entre les 12 h i les 13 h es tallarà el trànsit de l’Avinguda del Maresme i la Ronda Cervantes.

A partir de les 12.20 h s’anirà tallant el trànsit a la resta del recorregut fins al pas de la cursa, aproximadament, a les 13 h.



Publicat a