Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la jornada científica “Ecosistema de les Ciutats Cuidadores”, que reunirà més de 200 professionals de l’entorn social i de salut

Escoltar

Mataró acull la jornada científica “Ecosistema de les Ciutats Cuidadores”, que reunirà més de 200 professionals de l’entorn social i de salut

La jornada, que se celebrarà el 9 de novembre al TecnoCampus, té com a objectiu presentar el nou CareCityLab i donar a conèixer 80 projectes de recerca i innovació sociosanitària realitzats al Maresme. El programa inclou continguts dirigits a professionals i articulats en conferències magistrals de reconeguts especialistes, comunicacions científiques i taules rodones. També contempla activitats especifiques per a estudiants de Batxillerat i d’FP perquè puguin conèixer com joves investigadors van descobrir la seva vocació científica.

La Jornada Científica de Recerca i Innovació PECT-Mataro Maresme “Ecosistema de les Ciutats Cuidadores” tindrà lloc el proper dijous 9 de novembre i serà inaugurada per l'alcalde, David Bote, acompanyat pel director de l’Àrea d’Estratègia i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Ramon Maspons. L'esdeveniment reunirà més de 200 professionals de l’àmbit de la salut i social i té com a objectiu donar a conèixer la recerca i la innovació que s'està fent en el PECT i en altres grups científics de la comarca. També és un punt de trobada de professionals, empreses i emprenedors, i té el propòsit d’atraure joves investigadors perquè siguin coneixedors del fet que fer recerca al Maresme és possible. Durant la jornada també es presentarà el nou CareCitylab, que serà centre de referència al territori per a la recerca i innovació en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, especialment gent gran i persones amb discapacitat.

La primera edició d'aquesta iniciativa s’emmarca en el programa PECT, un programa finançat per la Generalitat de Catalunya que engloba projectes d’especialització i competitivitat territorial que, des de la innovació, facilitin la transformació econòmica i la creació d'activitat econòmica i ocupació sostenibles d'una àrea geogràfica concreta. El PECT-Mataró Maresme s’articula al voltant de l’especialització intel·ligent en els àmbits social i de salut, amb especial incidència en la innovació, la recerca i la transferència de coneixement en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, especialment gent gran i persones amb discapacitat.

La Jornada Científica de Recerca i Innovació PECT-Mataro Maresme: “Ecosistema de les Ciutats Cuidadores” és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), TecnoCampus, la Fundació Maresme, EURECAT, TIC Salut Social, el Consell Comarcal del Maresme i la Fundació Hospital.

La jornada, que demostra el potencial de col·laboració publico-privada, inclou conferències magistrals, taules rodones, comunicacions científiques i presentació de més de 80 projectes de recerca, una Fira de la Ciència on empreses i investigadors tindran ocasió de presentar la seva activitat i espais de networking. Destaquen, entre d'altres, la ponència magistral del doctor Marco Inzitari, director executiu de Transformació de l’Atenció Intermèdia del Departament de Salut i Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya; la del doctor Rafael Martínez Leal, coordinador de la Unitat de Recerca en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament de Fundació Villablanca Virgili; la del doctor Mikel Izquierdo, catedràtic al Departament de Ciències de la Salut de la Universitat Pública de Navarra, i la de Xavier Marcet, president de "Lead to Change", consultor en estratègia, innovació i transformació d’organitzacions.

La jornada està dirigida principalment a professionals en actiu, investigadors, doctorats i universitaris, però també a joves estudiants de Batxillerat i FP (branques relacionades amb salut i àmbit social) perquè coneguin la recerca de primera mà. Per assistir-hi cal fer la inscripció, que es gratuïta.

Publicat a