Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI amb actes durant la segona quinzena de juny

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI amb actes durant la segona quinzena de juny

La Festa de Tots Colors, la conferència institucional a càrrec de l’activista pels drets del col·lectiu LGTBI, Mar Cambrollé, i la taula rodona “Espais d’acompanyament a les adolescències LGTBI+” són algunes de les activitats de la programació de Mataró al voltant del 28J, Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI.

El 28 de Juny és el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI i Mataró organitza una programació amb prop d’una desena d’activitats per a tota la ciutadania. Una de les activitats és la conferència institucional “Ley Trans, la última frontera para la igualdad” a càrrec de l’activista pels drets del col·lectiu LGTBI, Mar Cambrollé. L’acte, obert a tota la ciutadania, es farà el 28 de juny, a les 19.30 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró.


Mar Cambrollé Jurado (Sevilla, 1957)

Va ser una de les fundadores, l’any 1977, del “Movimiento Homosexual de Acción Revolucionaria” que va convocar l’any 1978 la segona manifestació per la llibertat sexual. L’any 2007 va ser una de les fundadores de l’Associació de Transexuals d’Andalusia-Sylvia Rivera (ATA-Sylvia Rivera) i presideix, des de la seva creació, la Federació Plataforma Trans.

L’any 2014 va ser una de les promotores de la Llei Integral de Transexualitat aprovada per Andalusia. Aquesta llei va ser pionera a Espanya i a Europa. L’any 2018, ella juntament amb altres 16 persones transsexuals i mares de menors trans es va declarar en vaga de fam per pressionar en la tramitació de la Llei Integral de Transexualitat d’àmbit estatal.

Un altre dels actes que formen part del programa, el 27 de juny, és la taula rodona “Espais d’Acompanyament a les Adolescències LGTBI+” moderada per Espai Diversxs. En el transcurs d’aquesta xerrada, es parlarà i presentaran els diversos espais de trobada i socialització per adolescents i post adolescents amb expressions i identitats de gènere i sexualitats diverses del territori. Es farà a l’Espai Mataró Connecta a partir de les 18 h.

La Festa de Tots Colors se celebrarà el 30 de juny a la plaça de l’Ajuntament amb una fira d’entitats, activitats familiars, un pregó i l’entrega dels Premis 28J amb pregó i el concert de DJ Set amb Rocío Saiz. També hi haurà altres actuacions: Baila Queer i DJ Set amb Patates Braves.

Arxius adjunts

Publicat a