Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una desena d’activitats per potenciar els hàbits saludables

Escoltar

Mataró celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una desena d’activitats per potenciar els hàbits saludables

La ciutadania pot participar, durant el mes d’abril, en una desena d’activitats programades amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física que és el 6 d’abril. Les caminades del programa municipal “A peu, fem salut!” amb sortides des de diferents punts de la ciutat, una masterclass i show de freestyle de futbol, una marxa nòrdica, uns tallers de vida saludable, la 26a Marxa de Sant Jordi i una caminada popular el 20 d’abril són les principals propostes.

El 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física que se celebra per promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals. Sota el lema “Posa’t en marxa, cada passa compta”, Mataró se suma a la campanya que promou la Secretaria General d’Esport i Activitat Física i l’Agencia de Salut Publica de Catalunya amb l’organització d’un programa amb una desena d’activitats durant el mes d’abril.

La proposta central és una caminada popular amb dinamització dels parcs urbans de salut de la ciutat amb dos punts de sortida i arribada. Una de les sortides, la del sector Est, a les 9 h del dia 20 d’abril, és des del CAP Rocafonda-El Palau, a la Ronda de Rafael Estrany, 8. I la sortida del sector Oest, serà a les 9.30 h des del CAP Gatassa (camí del Mig, 36) on s’aplegaran les persones usuàries del CAP de Ronda Prim i del CAP de Ronda Cerdanya, que s’hauran trobat prèviament, a les 9h. Un cop reunits i reunides, els participants podran fer dos itineraris, un de més llarg i un de més curt segons les preferències.

En el programa també s’inclou la 26a Marxa de Sant Jordi, una marxa nòrdica i l’activació de diferents itineraris del programa municipal “A peu, fem salut!”. També hi ha, el 6 d’abril, una masterclass i show de freestyle de futbol així com dos tallers d’estils de vida saludable. Totes les activitats són gratuïtes i es poden consultar en aquest espai web.

Des de la Taula de Salut Comunitària de Mataró es treballa conjuntament amb tots els agents de salut del territori i els altres agents de la ciutat, per implantar l'estratègia de salut a totes les polítiques, per garantir el benestar de la població en tots els aspectes de la seva vida. S’ofereixen programes i accions que contribueixen a protegir i promoure la salut de la població, en l'àmbit individual i col·lectiu i dels factors del seu entorn que la determinen com poden ser els estils de vida saludables.

Publicat a