Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró compta amb un programa d’aprenentatge del català per a famílies d’origen estranger

Escoltar

Mataró compta amb un programa d’aprenentatge del català per a famílies d’origen estranger

Les sessions de català es fan a 18 escoles d’educació infantil i primària de la ciutat amb la participació de 220 persones d’origen estranger que tenen interès a conèixer la llengua catalana. Aquest programa compta amb 25 persones voluntàries que fan possible l’aprenentatge.


El Moviment Educatiu del Maresme (MEM) impulsa el programa “Llengua i entorn: sessions de català” que compta amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística del Maresme (CNL), Òmnium Maresme i el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament.

Els centres escolars són els que detecten la necessitat de fer les sessions de formació de català amb mares i pares de l’escola durant l’horari escolar de tarda. Poden fer aquestes formacions dins de les mateixes escoles aprofitant que porten els seus fills, ja que la majoria de mares/pares, per conciliació familiar, no ho poden fer a les escoles d’adults o en el CNL.

Tots els cursos es fan un dia a la setmana amb l’horari de 15 a 16.30 h, es fa coincidir amb la franja escolar per facilitar que les famílies hi assisteixin.

Aquest programa funciona amb un grup d'unes 25 persones voluntàries, de les tres entitats que formen part del projecte, i totes han rebut formació, que coordina i imparteix el MEM.

Les escoles on s'imparteixen les classes són: CEIP Josep Montserrat, Escola Pia Mataró, GEM, Angeleta Ferrer, La Llàntia, Camí del Cros, Maria-Mercè Marçal, El Turó, Rocafonda, Josep Manuel Peramàs, Salesians, Camí del Mig, Cirera, Vista Alegre, Joan Coromines, Montserrat Solà, Anxaneta i Marta Mata.

Publicat a