Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró engega un projecte per abordar els efectes físics i emocionals de la violència de gènere en la població d’origen migrat

Escoltar

Mataró engega un projecte per abordar els efectes físics i emocionals de la violència de gènere en la població d’origen migrat

El projecte presenta tres línies de treball: tallers grupals dirigit a dones migrades, jornades de sensibilització per homes migrats i formació d’expertesa per a professionals de la salut, educació, serveis socials i als agents comunitaris sobre mutilació genital femenina. La iniciativa municipal la portarà a terme l’Associació Jokkere Endam que és una associació sense ànim de lucre que treballa per la protecció dels drets de les dones migrants. El cost de les actuacions és de 14.970 € que han estat finançats al 100% pel Ministeri d’Igualtat en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i està impulsat per l’Ajuntament de Mataró a través de la Taula de Mutilació Genital Femenina del municipi.

Una de les formacions que s'han fet fins ara a personal sanitari, de serveis socials i primera atenció.
Una de les formacions que s'han fet fins ara a personal sanitari, de serveis socials i primera atenció.

L’objectiu d’aquesta nova línia de treball és continuar treballant per abordar la violència de gènere i l’afectació que comporta a les dones, en aquest cas la tasca se centra en les dones d’origen migrat, siguin nascudes a d’altres països o aquí de segona generació. La iniciativa que es portarà a terme durant el darrer trimestre d’aquest 2023 treballa en tres línies concretes:

 

1.- Formar i donar eines als professionals de la salut, l’educació, els serveis socials i els agents comunitaris respecte la violència masclista que pateixen les dones així com els problemes de salut que se’n deriven. Aquestes sessions es porten a terme per la doctora Imma Sau, pediatra de l'Institut Català de la Salut de Girona i referent a Catalunya en mutilació genital femenina, i on s’aborden aspectes mèdics per evitar i tractar la mutilació genital femenina. En aquesta línia ja s’han dut a terme deu sessions on hi ha participat 265 professionals de la ciutat de Mataró.

 

2.- Tallers grupals per abordar els efectes emocionals i físics de la violència de gènere dirigit a dones migrades d’entre 16 i 60 anys. Les sessions es faran al Centre Cívic Rocafonda durant els mesos de novembre i desembre. Per apuntar-se cal trucar al 666 60 68 78 o enviar un correu electrònic al consultaserveissocials@ajmataro.cat.

 

3.- Sessions de sensibilització sobre violència de gènere dirigides a homes migrats. L’objectiu és saber identificar les diferents formes de violència masclista, els diferents tipus de relació en parella així com treballar els rols masculins, els femenins i la responsabilitat compartida. Per apuntar-se cal trucar al 666 60 68 78 o enviar un correu electrònic al consultaserveissocials@ajmataro.cat.

 

Al finalitzar el projecte s’espera que ciutadans i ciutadanes de Mataró siguin referents territorials en la lluita contra la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats així com augmentar el coneixement dels i les professionals per intervenir amb una visió holística vers les dones del nostre municipi.

Publicat a