Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró promociona els Drets dels Infants en l’Espai Familiar de Les Santes 2023

Escoltar

Mataró promociona els Drets dels Infants en l’Espai Familiar de Les Santes 2023

UNICEF va atorgar a Mataró la distinció de Ciutat Amiga de la Infància 2021-2025, un reconeixement pel compromís cap a la protecció dels drets dels infants i adolescents. Durant la Festa Major de Les Santes 2023, en l’Espai Familiar del Parc Central, s’estrenarà un vídeo fet i protagonitzat per nens i nenes on expliquen els drets universals de la infància.

L’objectiu del vídeo és fer difusió i sensibilitzar a la ciutadania sobre els drets dels infants, aprovats el 20 de novembre de 1989 en la Convenció  sobre els Drets dels Infants de les Nacions Unides. Es tracta d’un únic document on es recullen tots els drets que tenen els infants i que són de compliment obligat. A més, també per primer cop, amb aquesta Convenció es va decidir que els infants són subjectes de drets, això vol dir que poden actuar, participar i exercir els seus drets en tots els temes que els afecten. UNICEF és l’agència de les Nacions Unides que té la missió de fomentar i protegir els drets aprovats a la Convenció.

Mataró va ser reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància l’any 2021, una distinció que caldrà renovar l’any 2025. Des d’aleshores es va refermar el compromís de la ciutat cap a la protecció dels drets de les nenes, nens i adolescents d'acord amb la Convenció sobre els Drets dels Infants. Per donar-hi resposta l'Ajuntament organitza activitats per informar, sensibilitzar i dinamitzar la ciutadania, promoure la participació infantil, actuar a favor de la infància d'acord amb les seves competències i donar a conèixer a la ciutadania les activitats i èxits aconseguits en la implementació del seu Pla Local d'Infància i Adolescència.

 

20 de novembre

Al voltant del 20 de novembre, Dia Mundial del Drets dels Infants, Mataró farà diverses accions com la celebració de la Constitució del 9è Consell dels Infants, la realització de l’activitat “La citta Infinita” per escoles i famílies així com el Laboratori de lectura “Una ciutat imaginada”. Totes aquestes activitats estan pensades per recollir la visió dels infants en relació a la seva ciutat ideal, redissenyant una ciutat sostenible amb l’ajuda de la seva imaginació i fomentant el dret a ser escoltats.

En la línia de defensa, protecció i treball pels drets de la infància i l’adolescència, Mataró compta amb el Pla Local d’Infància i Adolescència, ara en fase de redacció per actualitzar-lo i adaptar-lo als canvis socioeconòmics.

Publicat a