Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró té en marxa el dispositiu per atendre l’increment de visites als cementiris municipals per Tots Sants

Escoltar

Mataró té en marxa el dispositiu per atendre l’increment de visites als cementiris municipals per Tots Sants

L’horari de visites als dos cementiris municipals s’amplia fins al 2 de novembre amb motiu d’aquestes dates i es programen activitats culturals. Aquest any amb la novetat que també hi haurà una visita guiada al Cementiri del Torrent de les Valls.

Cementiri dels Caputxins. Foto: J.M. / Ajuntament
Cementiri dels Caputxins. Foto: J.M. / Ajuntament

Mataró ja té a punt el dispositiu especial per atendre l’increment de visites als cementiris municipals amb motiu de la festivitat de Tots Sants, tant pel que fa horaris d’obertura com pel reforç del transport públic.

Per facilitar les visites s’ha ampliat els horaris generals dels dos cementiris, que del 23 d’octubre al 2 de novembre romandran oberts de 8.30 a 18 h. Dins d’aquest calendari, les oficines d’atenció en aquests equipaments també amplien els seus horaris:

  • Oficina del Cementiri del Torrent de les Valls: el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre està oberta de 9 a 14 h. El dimecres 1 de novembre l’horari d’atenció serà de 9 a 18 h i la resta de dies funcionarà en horari de 9 a 17.30 h.

  • Oficina del Cementiri dels Caputxins: del 23 al 27 d’octubre, el 30 i 31 d’octubre i el 2 de novembre estarà oberta de 9 a 13 h. El 28 i 29 d’octubre de 9 a 14 h, i l’1 de novembre de 9 a 18 h.



Activitats culturals

El Cementiri dels Caputxins acull diferents activitats programades amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, empresa concessionària dels cementiris municipals.

  • Fins al 12 de novembre, de 9 a 17 h, es pot visitar l’exposició de mosaics i acrílics “EVITERN” de l’artista Àtil Milà a l’Espai Cúpula del Cementiri dels Caputxins.

  • Dissabte 28 a les 12 h es farà una visita guiada al Cementiri del Torrent de Les Valls. El punt de trobada és l’edifici d’oficines del cementiri (carretera de Cirera, 239).

  • Diumenge 29 a les 12 h es farà una visita guiada al Cementiri dels Caputxins. El punt de trobada és l’entrada principal del cementiri, a la zona de panteons (passatge de Josep Samsó, s/n).

  • Dimecres 1 de novembre a les 12 h tindrà lloc la 14a edició del “Concert de Tots Sants”, a càrrec del grup Nessun Dorma a l’entrada principal del Cementiri dels Caputxins.

  • Dijous 2 de novembre a les 12 h tindrà lloc la “Pregària Fidels Difunts” a l’entrada principal del Cementiri dels Caputxins.


Transport públic

Per facilitar la mobilitat a l’entorn dels cementiris es recomana a la ciutadania fer ús del transport públic, que es reforça amb motiu d’aquestes dates, i evitar els desplaçaments en vehicle privat.

L’1 de novembre a partir de les 8 h les línies 1 i 2 reforçaran el servei funcionant amb horari de dissabte enlloc del de dia festiu.

Els dies 28 i 29 d’octubre i l’1 de novembre Mataró Bus allarga el recorregut de la línia 3 després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8 a 18 h). Davant d’aquest cementiri també tenen parada fixa les línies 1 i 2. Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.

De dimarts 25 d’octubre a dimarts 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, estarà en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.