Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou setmanes d’activitats lúdiques per a infants i joves en la segona edició del “Viu un estiu de diversió a Mataró”

Escoltar

Nou setmanes d’activitats lúdiques per a infants i joves en la segona edició del “Viu un estiu de diversió a Mataró”

Del 26 de juny i fins a l’1 de setembre, els infants i joves de la ciutat comptaran amb un seguit de propostes esportives, culturals i d’educació en el lleure que podran fer de forma gratuïta a diferents indrets de Mataró. En aquesta segona edició s’amplien els espais on es fan les activitats i s’amplia el servei de Ludoteca per facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut de les famílies.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, en la roda de premsa de presentació.
La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, en la roda de premsa de presentació.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, ha presentat avui al Centre Cívic Espai Gatassa la segona edició del programa “Viu un estiu de diversió a Mataró”. Es tracta d’una programació de nou setmanes amb activitats diàries i setmanals dirigides a infants, joves i un públic familiar.

La presentació s’ha fet en l’espai on hi haurà una de les dues Ludoteques que s'obren aquest estiu a la ciutat, un servei gratuït d’atenció a la infància amb la finalitat de facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut a les famílies. Un espai lúdic per oferir a les nenes i nens de Mataró un temps de lleure de qualitat, amb activitats pedagògiques basades en valors com la coeducació, la interculturalitat, l’educació emocional, l’art i l’educació mediambiental.

A més de l'Espai Gatassa, l'altra servei de ludoteca s'oferirà a l'Espai  Polivalent de Rocafonda-El Palau-Escorxador. Aquest servei, que enguany s'ofereix en horari de matí i tarda, s’emmarca dins del programa “Temps per Cures”, una iniciativa pilot de l’Ajuntament de Mataró, amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. La Ludoteca va adreçada a famílies de la ciutat amb infants d’entre 4 i 12 anys; és un servei d’accés universal i cada família podrà fer ús de l’espai com a màxim 3 dies i un total de 10 hores a la setmana.

El conjunt de les activitats, que es poden consultar al web municipal, es faran a la plaça de l’Onze de Setembre, el Parc de Rocafonda, la Biblioteca Pompeu Fabra, la Biblioteca Antoni Comas, el Centre Cívic Espai Gatassa, el Camp municipal de Futbol del Centenari, el Parc dels Garrofers i els Jardins de l’Antic Escorxador. La programació és variada i compta amb sessions de conta contes, actuacions musicals, màgia, escacs, esports, sessions de cinema a l’aire lliure, manualitats i cuina, entre d’altres.


Gaudim en família

Des del Servei de Benestar Social s’ofereix el programa “Gaudim en Família”, un conjunt d’activitats grupals d’intervenció social amb famílies dels barris de Rocafonda-Palau. L’objectiu és fomentar el treball de vincles parentals i familiars de forma conjunta entre els pares, cuidadors i germans de la mateixa família.

El programa inclou activitats de lleure, que es portaran a terme a diferents espais del barri i de la ciutat, vinculades a mecanismes d’intervenció familiar en l’àmbit de la comunitat. Les activitats, que es faran del 3 al 14 de juliol, són gratuïtes i es desenvolupen amb recursos propis del Projecte Papallona de transformació del servei de Benestar Social.

Patis Oberts

El servei de Patis Oberts també forma part d’aquesta programació d’estiu i es farà a quatre centres educatius: Institut Escola Mar Mediterrània, Escola Camí del Mig, Escola La Llàntia i Escola Rocafonda. En les pistes d’aquests centres escolars es podrà practicar diferents modalitats esportives com bàsquet, futbol sala, handbol i voleibol, entre d’altres.

Cursos 0830X

En aquesta programació també s’inclouen els cursos per a públic jove com són el taller de producció musical inicial, mig, taller de rap i també els cursos per a premonitors i monitors en el lleure, una titulació oblidada.

La campanya es tira endavant amb el suport de la Diputació de Barcelona, dins el Programa de Barris i Comunitats, motor de transformació social, de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Igualtat i Feminismes dins el Programa temps de cures i de l’Ajuntament de Mataró.