Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest vespre s’estrena la façana arquitectònica multimèdia de l’Espai Mataró Connecta amb una mostra de llum i música

Escoltar

Aquest vespre s’estrena la façana arquitectònica multimèdia de l’Espai Mataró Connecta amb una mostra de llum i música

La façana la conformen un conjunt de làmines lumíniques dissenyades i fabricades especialment per aquest edifici per crear una façana multimèdia interactiva

La façana de l'Espai Mataro Connecta il·luminada durant la fase de proves. Foto: Ajuntament
La façana de l'Espai Mataro Connecta il·luminada durant la fase de proves. Foto: Ajuntament

Les 311 làmines tenen una alçada de 3,25 metres i ocupen 35,84 metres de la part superior de la façana de l’edifici de l’Espai Mataró Connecta (Plaça de la Muralla, 21). A més, amb l’objectiu d’aconseguir una imatge més dinàmica les làmines s’han instal·lat en distàncies de 7,5 cm i 17,5 cm.

La façana, que ha estat dissenyada i construïda a mida per aquest edifici, es posarà en funcionament aquest vespre amb la projecció a les 22, 22.30 i 23 h. de “Paisatges sonors i sensitius de Mataró”, un muntatge audiovisual  que té una durada de 6,30 minuts i que recull elements característics de la ciutat com el mar, la muntanya, la cultura o el patrimoni. L’emissió es repetirà els dies 25 i 26 de juliol a les 22, 22.30, 23 i 23.30 h.; posteriorment, en aquesta façana, s’hi mostraran campanyes institucionals, d’informació, de servei i s’hi podran projectar accions artístiques realitzades per aquest dispositiu.

La instal·lació es controla per ordinador via internet o a través d’una aplicació i permet escollir les escenes lumíniques que es volen mostrar en cada moment. El sistema ofereix la possibilitat de modificar paràmetres bàsics com la llum i el color, la velocitat dels continguts així com  personalitzar textos, colors de fons, dimensions de les lletres i fins i tot automatitzar el llançament de les escenes lumíniques. A més, permet generar continguts vinculats a l’entrada d’àudio, reproduir vídeos i crear continguts interactius mitjançant sensors.

El disseny d’aquesta façana l’ha realitzat l’empresa  Artec Studio, mentre que la instal·lació ha anat a càrrec de Led Dream S.L. La façana ha tingut un cost de 283.162,99 €  i ha rebut finançament de la Unió Europea a través dels fons Next-Generation del Pla de Recuperació, Transformació i resiliènciade la Unió Europea.

Publicat a