Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sònia Guillén i Colomer guanya el XIX Premi de Narrativa de Ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Escoltar

Sònia Guillén i Colomer guanya el XIX Premi de Narrativa de Ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Amb l’obra “La geometria dels batecs” l’escriptora Sònia Guillén i Colomer ha guanyat la nova edició del Premi de novel·la curta de ciència-ficció en llengua catalana, que serà publicada per Pagès Editors.

D'esquerra a dreta: Adelais de Pedrolo, filla de l'escriptor;  Sònia Guillén, guanyadora del premi i la regidora de Cultura, Heidi Pérez. Foto: Ajuntament de Mataró
D'esquerra a dreta: Adelais de Pedrolo, filla de l'escriptor; Sònia Guillén, guanyadora del premi i la regidora de Cultura, Heidi Pérez. Foto: Ajuntament de Mataró

El dissabte 21 d’octubre a la Biblioteca Pompeu Fabra s’ha celebrat el lliurament del premi amb un acte que incloïa també la conferència Trens de fantasia a càrrec de Jordi Font Agustí, la 58ª trobada TerCat, Trobada de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia (SCCFF), i l’homenatge a Miquel Barceló, escriptor de Mataró, editor i divulgador del gènere de la Ciència-Ficció i Fantasia, a càrrec d’Antoni Munné-Jordà.

El premi vol estendre l’ús de la llengua catalana en el gènere literari Ciència-ficció i apropar-lo a un públic més ampli.

El jurat del premi està format per membres de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia, un representant de l’editorial Pagès Editors i un membre del grup organitzador de les Trobades de Ciència-Ficció de Mataró. 

El jurat ha destacat d’aquesta obra que és “una narració interessant, captivadora, i precisa, que empra un llenguatge literari, elegant, gens pretensiós, i sense concessió als vulgarismes. És una novel·la agradable de llegir, amb un text cuidat i correcte que podria interessar molts lectors”.

El premi, organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Societat Catalana de Ciència-Ficció i la Xarxa de Biblioteques de Mataró, té una dotació econòmica de 3.000 € i inclou una tirada inicial de 1.500 exemplars de l’obra guanyadora, la qual formarà  part de la col·lecció de Ciència - Ficció de Pagès Editors.

 

Sònia Guillén i Colomer

Nascuda a Terrassa l’any 1969 la guanyadora del 19è premi de Ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, ciutat de Mataró ha compaginat a tasca de professora d’Innovació a la universitat i la feina com a consultora laboral. Després de treballar tres dècades a la mateixa empresa, fa un any va decidir plegar i dedicar-se a escriure.

En aquests dos anys, ha guanyat alguns concursos de relat: el premi de narració curta de Santa Coloma de Farners amb l’obra “Interrupció”, El premi de narrativa Cistòfor Aguado de Picassent amb “Nines de Porcellana”, l’accèssit del premi Maribel Vendrell Mendoza de Carlet amb el relat “Inseparables”, el premi de narrativa curta de l’Ateneu de Terrassa amb Fupar i el premi de “Viles del Llibre 2023” de Barcelona amb el relat “Una estrangera en el present”.

La seva primera novel·la es titula “No sé qui soc” i va ser finalista del premi Narrativa juvenil Ciutat de Picassent i publicada per l’editorial Andana. La segona, “Cicatrius”, ha estat guardonada amb el Premi Ramón Muntaner 2023 i publicada per FANBOOKS.