Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival A la vora del jazz arriba a la seva onzena edició amb un cartell excepcional

Escoltar

El festival A la vora del jazz arriba a la seva onzena edició amb un cartell excepcional

Des del 17 de febrer al 21 de març se celebra l’11a edició del festival de referència de jazz al Maresme que combina figures de renom amb artistes incipients

El tret de sortida del Festival A la vora del jazz ha estat avui dissabte 17 de febrer al Celler Castellví amb la presentació de la programació i del cartell, que enguany és obra de la mataronina Isa Roca. El concert inaugural, amb entrada lliure, ha anat a càrrec de Blue Quintet.

 

El programa del Festival el conformen diversos espectacles:

 

Jazz Jam amb Aina López, el dijous 22 de febrer a les 21 h al Cafè de Mar. L'any 2020 va començar la carrera de saxo jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i paral·lelament combina la seva formació a Cromàtic, centre educatiu del gran saxofonista Llibert Fortuny i amb qui actualment presenta la Beat Band. El seu projecte personal porta per nom Gekkos, un quintet molt jove amb una proposta artística que combina jazz, funk i pop.

 

Carmen Lancho Quartet presenta el disc No!, el dijous 29 de febrer a les 21 h al Casal l’Aliança. Lancho és una de les veus més prometedores de l’escena jazzística actual. Interpreta tant peces originals com clàssics de jazz. El seu estil recorda les grans figures del jazz vocal barrejat amb el bebop instrumental, creant així un estil molt característic. En les seves composicions pròpies, afegeix a la tradició jazzística, una visió més personal i actual que aconsegueix acostar el jazz a tot el públic i sobretot a les generacions més joves.

 

En aquesta edició es podrà tornar a gaudir d’un dels vermuts més esperats del festival amb l’espectacle Jazz al Pati, el dissabte 2 de març a les 11.30 h al pati del Cafè Nou, amb entrada lliure. Hi actuaran diverses Big Bands escolars que oferiran el seu repertori. Hi actuaran la Ohio Big Band, de l’Escola el Carreró, la The Django Orchestra Academy i una de les big bands de l’Escola La Concepció de Barcelona.

 

Big Band Jazz Maresme & Michel Pastre, el dijous 7 de març a les 21 h al Casal l’Aliança. Com ja és habitual la Big Band Jazz Maresme convida a un gran músic per celebrar una nova edició del festival. En aquesta ocasió és el torn del saxofonista Michel Pastre. Nascut a Nimes el 1966, Pastre, va començar la seva carrera professional l'any 1989 com a sideman i solista amb Tuxedo Big Band, Gérard Badini Super Swing Machine, Alain Bouchet, i Dany Doriz, entre d’altres. A partir del 1999 va crear els seus propis grups i va actuar amb nombrosos solistes nordamericans com Al Casey, David “Bubba” Brooks, Preston Love, Clark Terry, Duffy Jackson, Warren Vaché, Scott Hamilton, Alvin Queen, Bill i John Allred, Eddie Metz, Marcus Belgrave, Ken Peplowski o Jesse Davis.

 

Kimchi, el dissabte 9 de març a les 12.30 h al Celler Castellví. Kimchi és el nom amb el qual es presenta el grup de música liderat per Dani Comas. El seu punt de partida és la música pròpia inspirada en el groove, el funk, el blues y el jazz. Beu de la tradició per buscar nous camins en la música instrumental. L’espectacle convida el públic a participar d’una escolta activa participant així del desenvolupament de la música i fluint amb les improvisacions que pretenen ser úniques en cada situació. Els membres de Kimchi són: Dani Comas (guitarra i composicions), Abel Boquera (orgue Hammond), Pep Mula (bateria) i Juan Pablo Balcazar (baix elèctric).

 

Martín Leiton Quartet, Caravana, el dijous 14 de març a les 21 h al Casal l’Aliança. Tant el jazz com el folklore llatinoamericà impregnen cadascuna de les notes que surten del contrabaix de Martín Leiton. Després de diversos anys de rodatge, el quartet barceloní que lidera continua consolidant projecte propi i so singular en un nou treball discogràfic. Els components d’aquest quartet són: Martín Leiton al contrabaix i composició, Santi de la Rubia al saxo, Toni Saigi al piano i Andreu Pitarch a la bateria. Aquest concert forma part també del cicle de Músiques Tranquil·les.

 

El darrer concert del festival A la vora del jazz serà el de Txell Sust & August Tharrats Quartet, el dijous 21 de març a les 21 h al Casal l’Aliança. Aquesta és una de les formacions de jazz-blues-swing amb més reconeixement del panorama català. Junts des de 1993, any en què s’incorpora la cantant Txell Sust al trio excepcional que obria les jam sessions tots els dilluns en el mític local barceloní La Boîte. És a partir d’aquí on el quartet comença la seva història fins a dia d’avui.

Txell Sust & August Tharrats Quartet

 

A la vora del jazz està organitzat conjuntament per l’Associació Jazz Maresme, Fabrés Produccions i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

 

Les entrades es poden comprar al web codetickets.com. Més informació als webs jazzmaresme.com i culturamataro.cat.

Galeria d'Imatges