Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una Proposta de resolució per crear un directori de comerços i serveis professionals de Mataró

Escoltar

El Ple aprova una Proposta de resolució per crear un directori de comerços i serveis professionals de Mataró

El text, presentat per Junts per Mataró, es va aprovar per unanimitat.

La Proposta de resolució és la següent:

“El Comerç i els Serveis Professionals és el conjunt d'activitats de compravenda de béns o serveis, sia pel seu ús, venda, o transformació.

Qualsevol conciutadà es transforma en Consumidor, de dues possibles maneres:

1- Quan te la necessitat de un bé i/o servei, i el busca.

2- Quan l’hi sembla atractiu un be/servei que se l’hi presenta, i l’adquireix sense necessitat peremptòria.(El que s’anomena “compra per impuls”)

Això es independent del tipus de canal d’adquisició o contractació que utilitzi el Consumidor: Tant el comerç “tradicional” i/o presencial, com el comerç a distància o per internet.

En el cas dels Consumidors que tenen la necessitat de un bé/servei, i el busquen, cal a dir que la venda a distancia o per internet te un avantatge considerable: La presencia dels anomenats “buscadors” (Google, etc..), facilita molt la labor de cerca.

Aquesta eina, útil també en cas de cerca de comerços o serveis presencials, malauradament es incomplerta e influeix en la decisió final d’elecció del consumidor utilitzant tècniques dissuasòries (per exemple, ubicacions “patrocinades” o de “privilegi” previ pagament de l’interessat en anunciar-se).

Alhora, cal esmentar que analitzant la WEB del nostre Ajuntament, es troba a faltar eines que la facin mes “útil” pels nostres conciutadans, i per aquells Ciutadans que ens visitin.

És habitual que ciutadans que ens visitin, el primer que fan per trobar béns o serveis es clicar i buscar en les webs dels Ajuntaments , si més no per conèixer que és el que es té mes a prop.

Aprofitant l’avinentesa de la implantació del wifi free en llocs concrets de la ciutat i que la manera més fàcil per accedir aquest servei es mitjançant la web de l’Ajuntament , trobem a faltar una Guia/Directori clar de Comerços i Serveis (gestories, immobiliàries, Sanitat Privada, tota mena d’instal·ladors o reparacions..). Navegant per la web de l’Ajuntament , hem trobat fàcilment activitats Culturals i lúdiques, el que està molt bé, però trobem a faltar un Directori de Serveis i Comercial , que al nostre entendre hauria d’estar situat en la pantalla d’inici, en la finestra emergent o “Pop Up” ,conjuntament amb altres opcions que pretenen ajudar al visitant de la web (En referència a la pantalla “et podem ajudar...?”)

Per això que proposem l’aprovació del següent acord:

PRIMER: Creació del Directori/Guia

Elaborar un ampli i complert Directori de Comerços i Serveis Professionals de la Ciutat.

SEGON : Composició

Incloure els Comerços i els Serveis professionals de Mataró, mitjançant una inscripció voluntària i gratuïta.

TERCER : Dades

Crear eines i recursos per a que els comerciants i professionals puguin actualitzar i gestionar la seva informació dins del directori, com ara un accés en línia o un formulari d’edició.

QUART: Seguiment i Anàlisi

Realitzar un seguiment i anàlisi de l’impacte i l’efectivitat del directori comercial, amb l’objectiu de millorar i adaptar les estratègies de promoció i difusió.

Establir una xarxa de suport als Comerços i Serveis professionals, posant a la seva disposició recursos i assessorament per millorar la seva competitivitat i adaptació a les noves tecnologies.

CINQUÉ : Promoció de la Guia

Promocionar aquest Directori de Comerços i Serveis Professionals als veïns i visitants de la ciutat, a través de campanyes de comunicació i publicitat.

SISÉ : Sinèrgies a la Ciutat

Fomentar la col·laboració entre els Comerços i Serveis professionals per aconseguir sinergies i beneficis mutus.

Impulsar campanyes i promocions conjuntes dels Comerços i Serveis Professionals de la ciutat, amb l'objectiu de generar més afluència de clients i dinamitzar l'economia local, realitzant campanyes de conscienciació i informació per a fomentar el consum local i el suport als negocis de Mataró.

SETÈ : Recursos Públics

Destinar els recursos necessaris per a la implementació, gestió i manteniment d’aquest Directori de Comerços i Serveis Professionals.

VUITÉ : Col·laboracions

Col·laborar amb altres entitats i associacions locals per a la promoció conjunta d’aquest directori dels negocis de Mataró.

Estudiar la possibilitat d’establir convenis amb altres municipis o entitats per a intercanviar informació i promoure els negocis de Mataró en altres localitats.

NOVÉ: Ubicació

Aquest Directori de Comerços i Serveis Professionals, hauria d’afegir-se a la web de l’Ajuntament de Mataró dins la pestanya de promoció.. .Però al- hora, per la seva utilitat, creiem imprescindible col·locar un accés directe en la finestra emergent o “pop Up” inicial que surt al començar la navegació pel Web.

FINAL

Aprovar aquest acord i posar en marxa les accions necessàries per a la creació i promoció del Directori de Comerços i Serveis Professionals de Mataró, amb l’objectiu de potenciar la Economia local i millorar la visibilitat i accessibilitat dels negocis de la ciutat.

Amb aquestes accions, des de Junts per Mataró volem donar suport al Comerç i els Serveis Professionals de la Ciutat, contribuint a generar un entorn favorable per al seu creixement i desenvolupament. El comerç local és un motor econòmic i social essencial per a la nostra ciutat, i és responsabilitat de tots preservar-lo i promoure'l. Ajudant al petit comerç i als Serveis professionals, ajudem a la nostra ciutat”.

Publicat a