Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Homenatge a la Ciutat dels Armats i la Processó General de Divendres Sant, punts forts de la Setmana Santa

Escoltar

L’Homenatge a la Ciutat dels Armats i la Processó General de Divendres Sant, punts forts de la Setmana Santa

El Dijous i Divendres Sant se celebren els dos actes més massius i amb més transcendència de la Setmana Santa de Mataró: l’Homenatge a la Ciutat dels Armats de Mataró (28 de març) i la Processó General (29 de març). A banda d'aquests esdeveniments, la programació de Mataró és àmplia i amb activitats a tots els barris de la ciutat.

Enguany els Armats de Mataró han convidat el Maniple de Romans de Sant Vicenç de Castellet .
Enguany els Armats de Mataró han convidat el Maniple de Romans de Sant Vicenç de Castellet .


El banderer d’honor dels Armats de Mataró, Anastasi Codosal, recollirà la bandera a la Basílica de Santa Maria, dijous 28 de març, a les 19.15 h. Tot seguit els soldats de la pau desfilaran pels carrers del centre històric de la ciutat seguint el següent recorregut: plaça de Santa Maria, carrer de Santa Maria, plaça Gran, carrer de Sant Cristòfor, plaça de la Peixateria, carrer de Barcelona, la Riera, el Carreró i plaça de l’Ajuntament, on tindrà lloc l’Homenatge a la ciutat on els Armats faran alguns dels quadres i evolucions més conegudes com l’estrella.

Com a novetat, aquest any els Armats de Mataró han convidat el Maniple de Romans de Sant Vicenç de Castellet que realitzaran algunes de les seves evolucions que es caracteritzen per la seva marcialitat i coreografia lleugera. Tot seguit, els Armats de Mataró presentaran les seves evolucions.

Les desfilades dels Armats són Patrimoni Cultural de la Ciutat de Mataró des de l’any 2002, com també ho és des del 2013 la Processó General de Divendres Sant, la més important de la ciutat.

A la Processó General participen totes les confraries, germandats i entitats que conformen la Comissió de Setmana Santa de Mataró. La processó sortirà divendres 29 de març, a les 19 h, des de la plaça de Santa Maria i durant el seguici s’hi podran apreciar tots els misteris. El recorregut serà el següent: plaça de Santa Maria, carrer Nou, La Riera, carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Santa Teresa, plaça de Santa Anna.

Galeria d'Imatges