Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La col·lecció Bassat presenta a la Nau Gaudí de Mataró 41 obres abstractes del segle XXI

Escoltar

La col·lecció Bassat presenta a la Nau Gaudí de Mataró 41 obres abstractes del segle XXI

La segona exposició del s. XXI, que ara s’inaugura i que romandrà oberta fins al 22 de setembre, reuneix 21 artistes amb unes obres que tenen l’abstracció com a fil conductor.

Visita prèvia a la inauguració amb periodistes i alguns dels artistes de les obres seleccionades. Foto: Ajuntament
Visita prèvia a la inauguració amb periodistes i alguns dels artistes de les obres seleccionades. Foto: Ajuntament

L’exposició compta amb obres dels artistes: Manolo Ballesteros, Manuel Blázquez, Josep M. Codina, Joaquim Chancho, Fernando Daza, Elvira Fustero, Guillermo García Cruz, Carme Garolera, Alicia Gimeno, Joan Hernández Pijuan, Laura Iniesta, Dusa Jesih, Joanpere Massana, Ruth Morán, Bruno Ollé, Alejo Palacios, Pol Pintó,  Riera i Aragó, Manuel M. Romero, Josep Serra i Russel Tyler.

A través  de les obres seleccionades es pot fer un recorregut per diferents tècniques i plantejaments personals de l’abstracció i a l’hora es posa de manifest la fina línia que a vegades separa l’abstracció de la figuració, tal i com es fa palès en les obres de Riera i Aragó, Josep M. Codina, Carme Garolera, Joan Hernández Pijuan, Joanpere Massana o Chancho.

El segle XXI, que la Col·lecció Bassat està presentant en tres exposicions, ofereix una visió de conjunt de l’art fins al dia d’avui, amb una selecció d’obres figuratives i abstractes d’entre les més de 700 d’aquest període reunides pel col·leccionista Lluís Bassat en aquests últims anys. Es tracta dels quadres més contemporanis de la col·lecció, realitzats per artistes consagrats i per altres més joves que s’estan obrint pas. De fet, entre l’artista Joan Hernández Pijuan, nascut a Barcelona el 1931 i mort el 2005,  i els més joves,  el barceloní Pol Pintó i el sevillà Manuel Romero, ambdós nascuts el 1993, hi ha una diferència de més de 60 anys.

La segona exposició sobre el segle XXI segueix a “Ràfols Casamada. Obres de la Col·lecció́ Bassat” presentada l’any passat amb motiu de l’Any Ràfols Casamada- Maria Girona, que es va inaugurar oficialment a la Nau Gaudí el mes de gener, i va rebre 10.046 visitants; i a la més recent “Rastres Compartits” que els mesos de  novembre i desembre va aplegar obres dels fotògrafs Francesc Català-Roca i el mataroní Ramon Manent, coincidint amb les celebracions pel centenari del naixement del primer. Aquest exposició fotogràfica va rebre1.866 visitants. En total, gairebé 12.000 persones (11.912): un any rècord per a la Nau Gaudí.


Galeria d'Imatges