Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira Mataró Orienta se celebra del 13 al 16 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet

Escoltar

La Fira Mataró Orienta se celebra del 13 al 16 de març al Centre Cívic Pla d’en Boet

La Fira va dirigida a persones de qualsevol edat que vulguin orientació i informació per prendre decisions relacionades amb el seu futur professional i la seva formació. Durant quatre dies el Centre Cívic Pla d’en Boet acollirà més de 100 activitats com demostracions pràctiques i d’ocupacions, converses amb professionals i visites d’empreses.

D'esquerra a dreta, el regidor Morales, la regidora Delgado i la regidora Moya.
D'esquerra a dreta, el regidor Morales, la regidora Delgado i la regidora Moya.

El regidor de Ciutat Pròspera, Generació de Riquesa i Treball digne: Promoció Econòmica, Sergi Morales, la regidora d’Educació, Formació Professional i Universitats, Bea Delgado, i la regidora de Joventut, Marta Moya, han presentat avui la Fira Mataró Orienta al Centre Cívic Pla d’en Boet on se celebrarà del 13 al 16 de març.

És la segona vegada que es fa en aquest equipament on es faran més de 100 propostes, entre activitats i xerrades sobre educació reglada, no reglada així com específiques d’ocupació i assessorament. Pel que fa a l’educació reglada la ciutadania podrà conèixer les diferents tipologies de Batxillerat, la Formació Professional (FP) tant de l’oferta dels Cicles Formatius de Grau Mig (GM) com de Grau Superior (GS), Programes de Formació i Inserció (PFI) i els Graus Universitaris del TecnoCampus Mataró-Maresme. Pel que fa a la formació no reglada, es posa l’accent en donar a conèixer l’oferta existent perquè sovint és la més desconeguda, i en les activitats d’exploració i descoberta d’ocupació. També hi ha un espai d’assessorament personalitzat guiat per professionals d’orientació del territori.

Els objectius de la Fira Mataró Orienta són facilitar una experiència orientadora a totes les persones assistents perquè pugin prendre decisions en relació al seu itinerari educatiu i/o professional; facilitar a la ciutadania de totes les edats informació sobre recursos formatius a partir de l’etapa secundària i recursos d’orientació de la ciutat de Mataró i de la comarca del Maresme en els casos en els quals no hi ha aquests recursos al municipi.

La formació al llarg de la vida, posar l’orientació al centre de tot, connectar la formació amb les necessitat reals del mercat laboral amb perspectiva de gènere i fomentant la igualtat d’oportunitats són un dels objectius transversals del Pla de Mandat 2023-2027. Una tasca que es fa de forma transversal amb diferents serveis municipals i amb els agents externs implicats.

4 temàtiques

Les accions es divideixen en 4 temàtiques: orientació; autoconeixement, formació i ocupacions i mercat de treball.

Entre les novetats d’enguany hi ha l’activitat descentralitzada “Itineraris educatius després de l’ESO i paper clau de les famílies” que es farà el 6 de març a l’Espai Gatassa, el 7 de març a l’Espai Mataró Connecta i el 8 de març al Centre Cívic Rocafonda, a les 18.30h. En els espais d’assessorament hi haurà nous agents, les visites d’empresa es repetiran per segon any consecutiu i s’oferiran converses amb professionals sobre ocupacions o sectors professionals especialment els estratègics de la ciutat.

La Fira Mataró Orienta és una de les actuacions principals de la cartera de serveis del projecte Mataró Orienta, portat a terme pels serveis d’ocupació, educació i joventut de l’Ajuntament, que dona servei durant tot l’any a la ciutadania per acompanyar-la en la seva trajectòria formativa i professional.

Galeria d'Imatges

Publicat a