Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La seu electrònica permet descarregar al moment l’informe policial d’un accident de trànsit

Escoltar

La seu electrònica permet descarregar al moment l’informe policial d’un accident de trànsit

Un cop està disponible l’atestat que fa la Policia Local d’un sinistre viari, les companyies asseguradores o les persones implicades en l’accident poden obtenir-lo al moment descarregant-lo a través de la Seu electrònica o bé demanant-lo presencialment a les Oficines d’atenció i assistència a la ciutadania.

L’Ajuntament ha fet un pas més en la simplificació de la tramitació administrativa i ofereix la possibilitat d’obtenir de manera immediata l’informe d’un accident de trànsit que s’hagi produït en el 2024 i en què hi hagi intervingut la Policia Local. L’informe es pot obtenir telemàticament descarregant-lo a través de la Seu electrònica o bé demanant-lo presencialment a les Oficines d’atenció i assistència a la ciutadania.

Per sol·licitar i obtenir l’informe caldrà disposar del número d’accident de trànsit (es lliura a les persones implicades en un sinistre en el moment dels fets), la data del sinistre i la matrícula del vehicle implicat. L’atestat el pot demanar la persona implicada en el sinistre o el seu representant, i cal abonar la taxa fixada per obtenir-lo. El nou sistema permet la descàrrega de múltiples atestats en una sola petició, funcionalitat d’interès per a les entitats asseguradores.

El temps estimat per a l’elaboració de l’atestat és de 30 dies des de la data de l’accident. En cas que no hagin passat els 30 dies, el tràmit també ofereix la possibilitat de fer el seguiment de la sol·licitud i rebre un avís per correu electrònic quan l’informe estigui disponible.

Per obtenir atestats d’accidents de trànsit succeïts abans de l’1 de gener de 2024 és necessari fer una sol·licitud a través del Registre d’entrada de documents, indicant la data de l’accident, la matrícula del vehicle i l’adreça del sinistre.

Durant el 2023, es van rebre 1150 sol·licituds d’informes d’atestats.

Publicat a