Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aplica les mesures dictades per la Generalitat per fer front a la situació d’emergència I per sequera

Escoltar

Mataró aplica les mesures dictades per la Generalitat per fer front a la situació d’emergència I per sequera

Se suspèn el reg a tots els camps i terrenys esportius municipals excepte al d’hoquei herba, on es permetrà el reg amb aigua freàtica, per a la celebració de partits oficials. Les piscines municipals hauran d’adoptar mesures de reducció de consum d’aigua a les dutxes i se suspèn el reompliment de la piscina exterior del complex esportiu El Sorrall.

El Comitè Municipal de Sequera ha proposat l’adopció de les mesures decretades per la Generalitat per donar compliment a la fase d’Emergència I del Pla especial d’actuació en situacions d’alerta i eventual sequera (PES) de la Generalitat.

Actualment, els nivells de reserva d’aigua de la conca Ter-Llobregat es troben al 15% de la seva capacitat total, motiu pel qual la Generalitat ha declarat l’estat d’emergència per sequera hidrològica a 202 municipis de l’àrea de Barcelona i de les comarques de Girona. L’emergència inclou restriccions amb caràcter general a tots els usos, inclosos els urbans, creixents amb l’empitjorament de l’episodi.

Mataró té una dotació mitjana d’uns 150 litres per habitant i dia. Aquesta xifra està per sota dels 200 litres per habitant i dia de dotació màxima permesa per la Generalitat al nou escenari d’emergència per sequera. Tanmateix, això no eximeix Mataró de l’aplicació de les mesures decretades en l’escenari d’emergència I, i que busquen garantir a futur la continuïtat en el subministrament d’aigua domèstica i de consum, com són:

-Suspendre el reg a tots els camps i terrenys esportius municipals excepte al camp municipal d’hoquei herba, on es permetrà el reg amb aigua freàtica per a la celebració de partits oficials i, amb caràcter general, s’hauran d’adoptar mesures de reducció del consum d’aigua, com el tancament de les dutxes de la instal·lació.

-Suspendre el reompliment de les piscines municipals exteriors.

-Adoptar mesures de reducció del consum d’aigua a les dutxes de les piscines municipals.

-Suspendre el reg d’arbrat, jardins i zones verdes municipals, excepte el reg d’arbres amb aigua freàtica, per necessitats de supervivència o risc per a la seguretat.

-Suspendre el reg als horts urbans ubicats en terrenys, equipaments i espais municipals.

A més d’aquestes noves mesures, continuen vigents altres mesures com mantenir les fonts ornamentals i les dutxes de les platges tancades; no permetre l’ompliment de piscines privades; o que no es poden netejar amb aigua potable carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ni públics ni privats.

Podeu consultar al web d’Aigües de Mataró totes les restriccions i també els consells per estalviar a casa.


Mataró, exemple d’estalvi d’aigua

Un cop més, el Comitè Municipal de Sequera ha constatat que la bona gestió d’Aigües de Mataró amb inversions contínues en el manteniment i millora de la xarxa de distribució, la recerca contínua de fuites i les mesures d’estalvi i la conscienciació ciutadana situen Mataró entre els 10 municipis que menys aigua consumeixen.

Malgrat això, l'Ajuntament fa una crida la ciutadania a continuar aplicant les mesures d'estalvi establertes per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per no empitjorar l'estat de les reserves generals davant la gravetat de la sequera..

 

Pla d’emergència en situació de sequera

Mataró va aprovar el 2022 el seu Pla d’emergència en situació de sequera, com a instrument per orientar la presa de decisions en l’àmbit municipal i en el marc normatiu del Pla Hidrològic Nacional i del Pla especial d’actuació en situacions d’alerta i eventual sequera redactat per l’ACA a Catalunya.

Publicat a