Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aprova el Pla Director de Solidaritat i Cooperació 2023-2027

Escoltar

Mataró aprova el Pla Director de Solidaritat i Cooperació 2023-2027

Contribuir localment al desenvolupament sostenible, l’eradicació de la pobresa i de les desigualtats en el marc de l’Agenda 2030 i els ODS, actualitzar la política de cooperació i mobilitzar la ciutadania són els principals objectius d’aquest nou document, una eina de treball que marca les polítiques a desenvolupar en matèria de cooperació i desenvolupament.

El Ple de Mataró, en la sessió ordinària de l’11 de gener, ha donat compte del nou Pla Director de Solidaritat i Cooperació 2023-2027 de Mataró. Els principals objectius d’aquesta eina de treball són:

-Contribuir des de la dimensió local al desenvolupament humà sostenible, l’eradicació de la pobresa i de les desigualtats en el marc de l’Agenda 2030 i dels ODS, i al desplegament efectiu i la protecció dels Drets Humans arreu del món.

-Actualitzar i articular la política pública de cooperació al desenvolupament, alineada amb l’agenda global i l’estratègia de ciutat.

-Mobilitzar la ciutadania mataronina i ampliar la base d’actors que treballen per la justícia global.

Les eines per a desenvolupar aquest pla són, d’una banda, la cooperació internacional amb projectes de desenvolupament i emergències que es fan a través de les aportacions al Fons Català de Cooperació, a les entitats especialitzades i als projectes de cooperació directa amb altres organismes; i d’altra banda, amb les accions educatives i de sensibilització a la ciutadania sobre les causes de les desigualtats i el foment dels Drets Humans i la Pau a nivell global.

 

Balanç 2023

En el 2023, l’Ajuntament ha destinat 116.697,48 € a diferents projectes com les campanyes de Ciutats Defensores dels Drets Humans, Educació per la a Ciutadania Global i projectes concrets a Senegal, Mèxic-Xiapes, Índia i Perú. També hi ha una part del pressupost que es reserva a campanyes d’emergència, durant el 2023 s’han destinat a la població víctima del terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia i per a les persones nicaragüenques a l’exili privades arbitràriament de nacionalitat i a les seves famílies amb necessitat de protecció internacional.

Publicat a