Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró és una de les 90 ciutats presents en el Ple anual de la Red INNPULSO

Escoltar

Mataró és una de les 90 ciutats presents en el Ple anual de la Red INNPULSO

Aquest organisme reconeix les ciutats espanyoles compromeses amb la ciència i la innovació

El regidor de Bon Govern, Bona Gestió i Estratègia de futur, va assistir al ple anual de la red INNPULSO en representació de la ciutat de Mataró. Foto: Red INNPULSO
El regidor de Bon Govern, Bona Gestió i Estratègia de futur, va assistir al ple anual de la red INNPULSO en representació de la ciutat de Mataró. Foto: Red INNPULSO

El regidor de Bon Govern, Bona Gestió i Estratègia de futur, Miquel Àngel Vadell, va assistir ahir al Ple Anual de la Red INNPULSO que va estar presidit per la ministra  de Ciencia Innovació i Universitats, Diana Morant i va comptar amb l’assistència de la secretaria general d’Innovació, Teresa Riesgo, així com dels copresidents de l'organisme, Carles Ruiz i J.Carlos Abascal.

Després de les intervencions institucionals en  la sessió plenària es va repassar l’informe d’activitat, la memòria econòmica de l’any 2023 i el pla d’acció, així com el calendari d’esdeveniments previstos per aquest any. En acabar es va celebrar un ple extraordinari en el qual es va aprovar per unanimitat  la proposta de modificació dels estatuts, enfocats a definir una nova etapa de la xarxa.

 

Mataró ciutat pionera per la seva aposta per la innovació

La ciutat de Mataró va rebre l’any 2011 la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació” que atorgava per primera vegada el Ministeri de Ciència i Innovació, i que reconeix el compromís i aposta dels municipis per la I+D+I, pel seu suport i impuls a les polítiques innovadores,  així com per la seva voluntat de potenciar estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

La distinció va obrir la porta a la ciutat de Mataró a integrar-se, l’any 2015, a la xarxa de Ciutats de la Ciència i Innovació (Red INNPULSO),  un fòrum des d’on es fomenta la col·laboració entre ajuntaments. A més, es tracta d’un agent promotor de noves polítiques com la compra pública d’innovació, el suport a les pimes i als emprenedors, la definició de criteris d’innovació, i que promou i dóna suport a projectes en el context del Programa Europeu Horizonte 2020.

Amb aquesta distinció i la integració en la Red INNPULSO es reconeix Mataró com a ciutat pionera en matèria d’innovació amb iniciatives impulsades des de l’Ajuntament com l’Espai Mataró Connecta o el contracte de compra pública innovadora de la recollida de residus urbans.

Els objectius del distintiu “Ciutat de la Ciència i la Innovació” i de la Red INNPULSO són reconèixer i impulsar les actuacions en matèria de Ciència i Innovació que realitzen les Administracions Locals en la promoció dels seus territoris com element crucial que determina el desenvolupament econòmic i social.

 

 

Galeria d'Imatges