Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la convocatòria d’ajuts al lloguer 2024 adreçada als joves de fins a 35 anys

Escoltar

Oberta la convocatòria d’ajuts al lloguer 2024 adreçada als joves de fins a 35 anys

Les persones interessades poden presentar les sol·licituds des d’avui i el termini finalitza el 12 d’abril.

Aquesta és la segona convocatòria d’ajuts al lloguer que la Generalitat publica aquest any. Actualment, a part de la convocatòria per a persones joves de fins a 35 anys, està oberta també la convocatòria d’ajuts al lloguer adreçada a persones a majors de 65 anys (es poden presentar les sol·licituds fins al 27 de març). Properament també està previst que s’obri la convocatòria per a persones de 35 a 64 anys.

Aquests ajuts són una eina per prevenir el risc d’exclusió residencial de les famílies i persones amb menys recursos, però que no es trobin en risc imminent d’exclusió. En aquest darrer cas, hi ha ajuts que es poden sol·licitar durant tot l’any.


Característiques principals de la convocatòria per a joves de fins a 35 anys

  • Termini: de l’11 de març al 12 d’abril a les 15 h.
  • Import: 250 euros (màxim) i 20 euros (mínim) al mes.
  • No s’accepten contractes de lloguer entre persones que tinguin parentiu.
  • Requisits: tenir una edat de 35 anys, inclosos, o menys a data 26 de febrer de 2024; tenir residència legal a Catalunya; ser una de les persones titulars del contracte de lloguer o de cessió d’ús de l’habitatge o habitació que constitueixi el domicili habitual i permanent; que la unitat de convivència tingui ingressos inferiors a 24.301,58 € a l’any; que el lloguer no superi l’import màxim establert i no rebre cap altre ajut pel mateix motiu.
  • Import màxim del lloguer: és variable segons on es trobi l’habitatge: Per a l’àmbit metropolità de Barcelona, inclòs Mataró i comarca és de 950 euros per habitatge (450 per habitació).
  • Per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem mobilitat favorable, aquest import màxim serà de 1.100 euros al Maresme.

 

Com demanar l’ajut

El tràmit s’ha de fer preferiblement online, o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge, on podeu rebre assessorament demanant cita prèvia. Al 2023, l'Oficina Local d'Habitatge de Mataró va tramitar 2.430 sol·licituds d’ajuts al lloguer.


Publicat a