Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Per la igualtat, canviem les regles del joc! és el lema de la campanya del 8M a Mataró

Escoltar

Per la igualtat, canviem les regles del joc! és el lema de la campanya del 8M a Mataró

Durant el mes de març s’organitzen a Mataró un seguit d’activitats per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Entre la programació, que enguany té el lema de “Per la igualtat, canviem les regles del joc!”, hi ha la celebració de la sisena edició del SororiArt al pati del Cafè Nou. La conferència institucional anirà a càrrec de la periodista esportiva de TV3, Marta Bosch, i la imatge ha estat creada per l’estudiant del Cicle Formatiu Assistència al producte gràfic interactiu del GEM, Carla Trabal.

D'esquerra a dreta, la regidora Marta Moya, l'alumna Carla Trabal i la regidora Heidi Pérez.
D'esquerra a dreta, la regidora Marta Moya, l'alumna Carla Trabal i la regidora Heidi Pérez.

El 8 de Març se celebra el Dia Internacional de les Dones i Mataró ho celebra amb un programa (vincle) d’activitats que inclou propostes per a tota la ciutadania. La conferència institucional se celebrarà el 12 de març, a les 19 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament i anirà a càrrec de la periodista esportiva de TV3, Marta Bosch. Amb el títol “On són les dones al món de l’esport’” s’abordarà aquesta temàtica que va captar el focus mediàtic aquest estiu.

Una altra de les activitats destacades és l’exposició “Diversitat corporal i pressió estètica a les nenes i les dones” que es podrà visitar del 13 al 22 de març a la Biblioteca Antoni Comas. En aquesta mateixa línia de la pressió estètica que rep la societat a través de xarxes, mitjans de comunicació, publicitat... es presentarà “Som massa! Guia sobre grassofòbia en l’àmbit educatiu” i també es farà un taller al voltant d’aquesta eina.

 

6a edició SororiArt

El dissabte 9 de març està previst la celebració de la sisena edició del SororiArt, un seguit d’activitats dirigides a tota la població però pensades pels mateixos joves i que vol posar en valor dones artistes joves.

Les activitats començaran a les 17h al Pati del Cafè Nou on hi haurà tallers, exposicions i un photocall a càrrec de diverses entitats de la ciutat, el Cicle d’Integració Social de l’Institut Puig i Cadafalch, i dels batxillerats artístics de l’Escola Pia Santa Anna, l’INS Satorras i del Cicle Formatiu d’Assistència al Producte Gràfic Interactiu de l’Escola GEM.

També hi haurà una cercavila de Gegantes ( des de la plaça de Santa Maria) que acabarà amb un Ball de Gegantes. A continuació hi haurà diverses actuacions a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM), l’Aula de Teatre, Joves de l'Institut Laia l'Arquera i un grup de KPop.

Els concerts de Maio (21h), Akelarre (22h) i PD Zitas (24h) posaran el punt i final al Sororiart.

Galeria d'Imatges

Publicat a