Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’aprova una Proposta de resolució per la transparència en els processos judicials

Escoltar

S’aprova una Proposta de resolució per la transparència en els processos judicials

El text, presentat per Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró, es va aprovar per unanimitat.

El text íntegre de la Proposta de resolució és el següent:

“Fa unes setmanes vam tenir coneixement d’una resolució judicial relacionada amb una demanda que van interposar els treballadors d’Aigües de Mataró SA contra la companyia per les aportacions d’unes quantitats econòmiques del pla de pensions.

Posteriorment, també hem conegut que “El Corte Inglés” ha demandat a PUMSA amb l’objecte d’exercir una acció de nul·litat del contracte de compravenda signat entre les parts. També tenim informacions sobre alguna possible demanda que s’ha interposat per part de particulars o associacions, relacionades amb les restes arqueològiques de Ca la Madrona, tot i que en aquest cas no hem rebut confirmació per part de l’ajuntament.

D’altra banda, som coneixedors que seran els tribunals de justícia que finalment hauran de resoldre les desavinences i reclamacions interposades per una persona treballadora que ha acudit a l’oficina antifrau de Catalunya, denunciant possible assetjament i represàlies per haver denunciat possibles contractacions irregulars.

Tot i que l’ajuntament informa, en ocasions, de demandes o resolucions judicials als grups de l’oposició, no hi ha implantat un model de transparència i gestió de la informació amb els grups polítics, basat en la qualitat, eficàcia i eficiència, que permeti a aquests estar al corrent de tots el processos judicials en els quals es troba implicat l’ajuntament o les empreses públiques.

Des d'ERC considerem que és necessari implantar, com un objectiu estratègic, el compromís per part del govern, de donar a conèixer a tots els grups municipals, qualsevol demanda en la qual es vegi involucrat l’Ajuntament de Mataró, tant si és part demandada o demandant. I fer-ho a través d’un sistema normalitzat i estandarditzat.

És per tot el que s'ha exposat, que des del grup Municipal d’ERC proposem els següents acords:

-El govern municipal informarà els membres de la Comissió Informativa Municipal d’Administració General, bona governança i estratègia de futur de la situació processal de qualsevol demanda en curs que afecti l’ajuntament o empreses públiques.
-El govern municipal informarà els membres de la Comissió Informativa Municipal d’Administració General, bona governança i estratègia de futur de tots els processos judicials que afecten l’Ajuntament o empreses públiques, en el termini màxim d’un mes de la interposició de la mateixa, en cas de ser part demandant o un mes màxim des de l’entrada per registre d’una demanda contra l’ajuntament o empreses públiques en cas de ser part demandada.
-El govern municipal informarà els membres de la Comissió Informativa Municipal d’Administració General, bona governança i estratègia de futur de qualsevol variació en l’estat processal dels assumptes esmentats en els punts anteriors, en el termini màxim d’un mes, d'ençà que en tingui coneixement.
-Posteriorment, el govern municipal donarà compte al Ple de la informació detallada als punts anteriors i facilitada a les comissions.
-El govern municipal farà efectiva la informació detallada als punts anteriors sobre processos penals, civils, laborals, administratius o mercantils”.