Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci de Residus del Maresme presenta en un vídeo com serà el Parc Circular Mataró-Maresme

Escoltar

El Consorci de Residus del Maresme presenta en un vídeo com serà el Parc Circular Mataró-Maresme

La peça audiovisual explica els beneficis d’aquest projecte pioner a Europa, ideat per reduir la producció de deixalles

Imatge virtual del futur Parc Circular Mataró-Maresme
Imatge virtual del futur Parc Circular Mataró-Maresme

El Consorci de Residus del Maresme, del qual forma part l’Ajuntament de Mataró amb 27 municipis més de la comarca, ha difós un vídeo divulgatiu dels beneficis del futur Parc Circular Mataró-Maresme. El parc és un projecte pioner a Europa i impulsat pel consorci que neix amb la voluntat de promoure la reparació i reutilització de materials i productes per reduir la producció de deixalles.

Amb aquesta peça audiovisual es poden començar a visualitzar amb més facilitat els serveis gratuïts que englobarà el projecte, com ara una biblioteca de les coses on poder agafar en préstec aquells objectes com escales llargues o trepants que utilitzem de forma ocasional, una botiga de segona mà per donar una altra vida a aquella roba que ja no ens posem, tallers i xerrades per a la ciutadania o un espai d’assessorament per a l’autoreparació d’aparells electrònics i mobiliari per allargar-ne la seva vida útil.

El vídeo recrea un far west fictici que remet fàcilment a l’escalfament global del planeta, i ens qüestiona sobre què passaria si convertíssim tots els residus que generem en nous recursos. Aquest és el nou paradigma que vol plantejar el Parc Circular: esdevenir un espai d’economia circular on els residus es converteixin en nous recursos.

A través d’imatges creades en 3D, la peça permet fer-se la idea global de l’aspecte que tindrà el Parc Circular i, d’una forma entenedora, reflecteix les tres parts que participaran en el canvi cap aquesta economia circular: el teixit empresarial, la ciutadania i l’administració.

La previsió és que la construcció del Parc Circular Mataró-Maresme es faci per fases. No obstant, les obres de la primera etapa s’han posposat degut a la troballa de restes arqueològiques d’origen romà a la parcel·la on s’ha de construir el projecte. En aquests moments s’estan duent a terme una sèrie de treballs arqueològics que permetran conèixer el valor de les troballes i l’impacte que aquestes poden tenir en la construcció del Parc Circular.


 

Galeria d'Imatges

Publicat a