Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Molta música i actes tradicionals, principals reclams de les Festes de l’Aplec de Sant Simó

Escoltar

Molta música i actes tradicionals, principals reclams de les Festes de l’Aplec de Sant Simó

Del 13 al 30 d’octubre el barri mariner de Sant Simó estarà de festa amb prop d’una quarantena d’activitats diverses adreçades a petits i grans. Com ja és tradició hi tornarà a haver el ball de pescadors, la cercavila amb la Família Robafaves i l’Àliga i els gegants del barri, el concert d’havaneres i una cantada de cançons marineres. El 28 d’octubre, dia del sant patró, es vendrà el sabre, el dolç tradicional de la festa.

Cartell de la festa
Cartell de la festa

L’Aplec d’enguany compta amb una àmplia i variada programació musical entra la qual en destaca la mostra de flabiolaires de la ciutat del diumenge 13 per celebrar els 300 anys de flabiol a Mataró. Durant aquests més de 15 dies a Sant Simó també hi sonarà la música clàssica amb l’Orquestra Camerata Obertura i l’Orquestra Simfònica Moderna Amateur, el jazz de la Ohio Big Band, les havaneres dels Port Bo, concerts de corals de Mataró i altres poblacions, i la música barroca del Quartet Barroc de Sant Simó, entre d’altres.

Tot i que la festa comença el dia 13, el gruix de la programació es concentrarà durant el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre. Dissabte 26 hi haurà actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró, cercavila de gegants de la ciutat, castanyada popular, màgia i havaneres. Diumenge 27 serà el dia més destacat de l’Aplec. La jornada començarà amb el repic de campanes i la missa, abans de donar pas a la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró que seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors, creat per Pompili Massa l’any 1993, a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro.  A la tarda hi haurà un espectacle infantil i el concert de música barroca.

Com mana la tradició dilluns 28 d’octubre al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes.  

La Xarxa de Biblioteques de Mataró oferiran una hora del conte especial dimecres 16 d’octubre a la Biblioteca Antoni Comas, “Pirates”, a càrrec dUkecontes.

La festa s’acabarà el dia 30 amb dues cantades de cançons marineres.

Podeu consultar tota la programació aquí.