Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obren les llistes d’espera per formar part de les Colles Institucionals

Escoltar

S’obren les llistes d’espera per formar part de les Colles Institucionals

D’acord amb el Reglament d’ús i funcionament de les comparses institucionals del seguici festiu institucional de Mataró que es va aprovar al Ple Municipal del 6 de juliol de 2017 i que està en vigor efectiu des del 16 d’agost del 2017, les antigues llistes d’espera han quedat anul·lades. Aquelles persones que formaven part de les antigues i vulguin ser incloses a les noves hauran de realitzar una nova preinscripció, el mateix procediment que han de seguir els nous interessats.

Portadors/es de la Família Robafaves
Portadors/es de la Família Robafaves

Calendari

El 20 de gener serà el darrer dia per formalitzar la preinscripció. El 22 de gener es publicarà la llista provisional de les persones admeses i el 30 de gener la llista definitiva. El mateix 30 de gener es farà el sorteig per decidir el número de tall i el 3 de febrer es publicarà la llista ordenada.

En funció de les baixes o excedències que hi vagin havent a les colles es generaran vacants. Llavors serà quan es recorrerà a la llista per entrar a formar part de les colles sol·licitades en dos períodes: de febrer a març i d’octubre a novembre.

Les llistes es publicaran al Taulell d’Edictes de l’Ajuntament a la pàgina http://colles.culturamataro.cat/, que és la mateixa adreça des d’on es poden formalitzar les preinscripcions.

 

La participació

Les Santes i les setmanes prèvies són l’època més intensa per a les colles i es fa un assaig per setmana.

Cada Colla també té dues o tres sortides anuals a Festes de Barri (entre maig i agost) i algunes altres sortides fora de Mataró durant l’any (dues o tres aproximadament, segons la Colla). També hi ha festes durant l’any on participen algunes colles: Carnestoltes (Momerota i Momeroteta); Sant Jordi (Drac, Dragalió, Diablesses, Família Robafaves); Sant Simó (Àliga, Família Robafaves).

Les colles de músics assagen gairebé tot l’any, a raó d’un dia per setmana.

Algunes colles de portadors i portadores tenen trobades setmanals durant tot l’any.

 

Els requisits

Per ser membre d’una colla hi ha un requisit d’edat mínima i no es pot fer la preinscripció si no es té aquesta edat.

Les persones interessades es poden apuntar a més d’una colla i en aquest cas només cal fer una preinscripció.

En totes les colles es valoraran les aptituds i capacitats necessàries per a l’exercici de la tasca

dins la colla assignada a través d’una prova prèvia. En el cas dels portadors i portadores, faran provar la figura per veure si l’interessat la pot aguantar i fer ballar. En el cas de músics, es farà una petita prova per comprovar que es tenen els coneixements mínims de l’instrument.

Inscripcions per a les colles d'adults.

Inscripcions per  a les colles infantils