Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Speed dating o com realitzar 132 entrevistes en 4 hores

Escoltar

Speed dating o com realitzar 132 entrevistes en 4 hores

Els passats dies 8 i 10 de juny es van realitzar dos speed datings amb empreses interessades a seleccionar persones per a ocupacions del sector de la neteja i del sector de la logística. Cadascun va tenir una durada de 2 hores i van participar-hi un total de 33 persones i 8 empreses, amb un resultat de 132 entrevistes, 60 en el primer i 72 en el segon.

El format speed dating permet realitzar simultàniament, en un mateix espai físic, múltiples entrevistes per part de diferents empreses organitzades en diferents rondes. En aquesta ocasió, a la sessió del dia 8, enfocada a perfils de neteja, hi van participar: La mar de net, Neteja i llar, Sirsa i Serviconsa; i a la sessió del dia 10, enfocada a perfils de logística: Brico Depôt, Carrefour, ETT GCT Plus i l’ ETT Randstad.

 

Per utilitzar de manera eficaç el temps de les sessions, l’equip tècnic fa un treball minuciós de detecció dels perfils que cerquen les empreses, així com de persones candidates afins. En aquest cas, els candidats i candidates eren majoritàriament persones que havien realitzat formacions de neteja d’edificis, locals i centres sanitaris o d’auxiliar de logística en el marc del programa Treball als barris, finançat pel SOC, gràcies al qual acostem el teixit productiu a persones dels barris de Cerdanyola i Rocafonda-El Palau de Mataró.

 

Les persones candidates cal que preparin molt bé el seu discurs, de manera que les empreses seleccionadores puguin identificar les seves habilitats i el seu encaix en el lloc de feina. Per aquest motiu, l’equip tècnic del SOM va fer un treball previ perquè preparessin el seu discurs amb una durada d’entre 2 i 3 minuts, el que s’anomena elevator pitch.

La clau de l’elevator pitch consisteix a ser capaç de resumir de manera atractiva i breu, amb contingut significatiu, qui ets com a professional i què pots aportar a l’empresa destacant el teu valor afegit.

En els 5 minuts de cada ronda, les persones van fer el seu elevator pitch i les empreses van poder realitzar preguntes i resoldre dubtes amb la persona.

 

Totes les empreses s’han mostrat molt satisfetes i s’han proposat 19 possibles contractacions. Per a les empreses de l’speed dating de neteja ha estat una experiència innovadora i les de logística, col·laboradores del SOM ja entrenades en aquest format, segueixen apostant degut als bons resultats obtinguts.

 

Aquest format de procés de selecció l’utilitzem des de fa temps i sempre rebem valoracions molt  positives per la seva eficiència. Seguirem repetint-lo amb empreses col·laboradores del territori per afavorir l’ocupació de la nostra ciutadania.

 

Si la teva empresa vol participar en una experiència com aquesta, posa’t en contacte amb nosaltres.

Publicat a